Σουηδία, Grekland Panorama 2015

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου ΑντιπάρουΟ Δήμος Αντιπάρου συμμετείχε, υπό την εποπτεία της Τουριστικής Επιτροπής Αντιπάρου, στις δυο πρόσφατες σημαντικές διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, φιλοξενούμενος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο Μιλάνο (Ιταλία, BIT 2015) και στη Στοκχόλμη (Σουηδία, Grekland Panorama 2015).
Η παρουσία του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας ήταν εντυπωσιακή
, τόσο από πλευράς αισθητικής παρουσίασης όσο και από πλευράς λειτουργικότητας (οι δυο εκθέσεις γίνονταν παράλληλα), επικοινωνιακής πολιτικής στο εκθεσιακό περιβάλλον των δυο εκθέσεων και συσχετισμού κόστους-αποτελέσματος, ενώ ας μη διαφύγει το γεγονός ότι ήταν η πιο οικονομική τα τελευταία χρόνια.
Η προσέλευση ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον για το νησί, που έχει αποκτήσει πλέον ιδιαίτερη φήμη, αυξημένο. Οι διερευνητικές συναντήσεις με τους τουριστικούς πράκτορες (tour operators), καθώς και οι διεξοδικές επαφές με ΜΜΕ, αλλά και με πολυάριθμους πολίτες των δυο χωρών δίνουν ένα στίγμα αισιοδοξίας για την προσεχή τουριστική περίοδο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από τους τουριστικούς πράκτορες για το θεματικό τουρισμό, ενώ οφείλει να απασχολήσει όλους τους φορείς το συχνότατο ερώτημα του τρόπου μετάβασης του επισκέπτη στην Αντίπαρο.
Διανεμήθηκαν ειδικά διαμορφωμένα για τις δυο εκθέσεις τρίπτυχα διαφημιστικά φυλλάδια στα αγγλικά αλλά και στην τοπική γλώσσα (ιταλικά ή σουηδικά) με το motto "A for Antiparos", ενώ υπήρχε ειδικό υλικό για τους τουριστικούς πράκτορες. Το περίπτερο μας σε κάθε έκθεση διέθετε photo show, roll up exhibition stands, ενώ μοιράστηκαν αφίσες, καραμέλες με το motto του νησιού, πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις ήδη ανακοινωμένες εκδηλώσεις (Αγώνας Δρόμου Υγείας, Antiparos Photo Festival) κ.ά.
Μεγάλο μερίδιο της επιτυχούς παρουσίας του Δήμου μας δικαιούνται αναμφίβολα οι εκπρόσωποι στις δυο εκθέσεις, καθώς πέρα από τις επικοινωνιακές τους ικανότητες και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς, επρόκειτο για άτομα που μιλούσαν άπταιστα τη γλώσσα της εκάστοτε χώρας (Ιταλικά, Σουηδικά).
Ευχαριστούμε θερμά τις κ.κ. Κριτσαντώνη Μάγδα, Μαούνη Μαργαρίτα (διαμένει στο Μιλάνο και εκλήθη εκτάκτως να βοηθήσει λόγω αιφνίδιου κωλύματος του ενός εκπροσώπου μας), Σταυρινίδη Ιλιάδα και Wedeman Anna, για την ουσιαστική, υπεύθυνη και άοκνη προσπάθεια τους στις δυο εκθέσεις.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την σωστή οργάνωση και υποδειγματική φιλοξενία όλων των νησιών, το κλίμα μεταξύ των οποίων ήταν άριστο χωρίς εξαιρέσεις, δείγμα ίσως της αίσθησης ότι κινούμαστε όλοι προς τον ίδιο στόχο και για τον ίδιο ευρύτερο τουριστικό προορισμό, που είναι η μοναδική νησιωτική Ελλάδα.
http://touristiki-epitropi.blogspot.gr/…/02/blog-post_18.ht…

Σχόλια