Ντάισελμπλουμ: Εύχομαι οι Ελληνες να ζητήσουν παράταση του προγράμματος

Ντάισελμπλουμ: Εύχομαι οι Ελληνες να ζητήσουν παράταση του προγράμματος  «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες» - Βαρουφάκης: «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο, όχι για το μέσο Ελληνα»

Κρίσιμες αποφάσεις θα κληθεί να πάρει το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) σήμερα Τρίτη 17 Φεβρουαρίου.


Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Ecofin, δήλωσε πως εύχεται η ελληνική πλευρά να ζητήσει παράταση του προγράμματος, έτσι ώστε εν συνεχεία να μπορέσει να συζητηθεί αναπροσαρμογή αυτού.

Σε συνέχεια των δηλώσεών του ειπώθηκε το εξής: «Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε με την Ελλάδα τις επόμενες ημέρες».

Ο κύριος Ντάισελμπλουμ δήλωσε συγκεκριμένα: «Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών. Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε.

Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο», κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ
Βαρουφάκης«Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα»

Σε δηλώσεις προέβη κατά την είσοδό του στο Ecofin και ο Γιάνης Βαρουφάκης. «Το επόμενο βήμα είναι το υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να εργάζεται για να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για τον μέσο Ευρωπαίο, όχι για το μέσο Ελληνα, όχι για το μέσο Ολλανδό, όχι για το μέσο Γερμανό», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε. συνεδριάζουν στον απόηχο της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup για την Ελλάδα, η οποία κατέληξε σε ναυάγιο.

Ο ελληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Η ελληνική πλευρά αρνήθηκε να υπογράψει το προσχέδιο που παρουσίασε ο J. Dijsselbloem, το οποίο έκανε λόγο για de facto παράταση του μνημονίου, με τον Γ. Βαρουφάκη να υποστηρίζει ότι ήταν έτοιμος να υπογράψει το σχέδιο που παρουσίασε ο Επίτροπος Moscovici.
 Ισπανός ΥΠΟΙΚ: Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης

Η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, LuIs De Guindos, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ecofin. 
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «υπάρχουν κόκκινες γραμμές».
«Δεν νομίζω ότι μιλάμε για ένα τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν κανόνες οι οποίοι πρέπει να τηρηθούν. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης», ανέφερε ο υπ. Οικονομικών της Ισπανίας.

Σχόλια