Ελλάδα - Πολιτική - ΚΚΕ

Το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή νόμο για κατάργηση του μνημονίου


Στόχος να πιέσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων που το συνοδεύουν καταθέτει εντός της εβδομάδας η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.
Με αυτό τον τρόπο να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ. προεκλογικά μιλούσαν για κατάργηση του μνημονίου και όλων των νόμων που το συνοδεύουν.
Η πρόταση αυτή δεν διαφέρει από εκείνη που είχε καταθέσει και πάλι το κόμμα μετά τις εκλογές του 2012.
Το ΚΚΕ οργανώνει, μάλιστα, ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Παρασκευή ενάντια στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα.
Το κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη συγκεκριμένη συμφωνία «επεκτείνει το μνημόνιο και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική».
«Η συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.
Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει, επίσης, τη «διαπραγμάτευση» διαφημιστική απάτη, καθώς-όπως τονίζει-συνεχίζεται η αυστηρή επιτήρηση, η αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζεται «τρεις θεσμοί»

Σχόλια