Πολιτική

Bild: Ποιος λέει ψέματα, ο Τσίπρας ή ο Σόιμπλε;

 Αποτέλεσμα εικόνας για σόιμπλε - τσίπρας

Τσίπρας και Σόιμπλε εμφανίζονται νικητές στο πόκερ για το ελληνικό χρέος. Ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

Ποιος λέει ψέματα; Το ερώτημα θέτει η Bild αναφερόμενη στα αποτελέσματα του Eurogroup και στις δηλώσεις Τσίπρα και Σόιμπλε που ακολούθησαν όπου και οι δύο εμφανίστηκαν νικητές στο πόκερ για το ελληνικό χρέος που διεξάγεται στην Ε.Ε.

Αμέσως μετά την συμφωνία ο Ελληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών ότι η κυβέρνησή του νίκησε. Αντίθετα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε
ότι
η Ελλάδα θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Τσίπρας: Κάναμε ένα βήμα αποφασιστικής σημασίας και αφήσαμε πίσω μας την Τρόικα.

Σόιμπλε: Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα μόνο με συμφωνία με τους τρεις θεσμούς που αποκαλούνταν τρόικα.

Γεγονός: Η τρόικα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) πράγματι δεν θα αποκαλούνται επίσημα τρόικα αλλά θα ονομάζονται οι θεσμοί Ωστόσο, τόσο η σύνθεση όσο και το έργο τους παραμένει το ίδιο.
Τσίπρας: Η νέα συμφωνία αναιρεί τις δεσμεύσεις της παλαιάς κυβέρνησης για μισθούς και συντάξεις για το δημόσιο

Σόιμπλε:«Είναι ζωτικής σημασίας να αναφέρονται οι υποχρεώσεις της Ελλάδας στο πρόγραμμα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι ο στόχος-τίποτα άλλο»

Γεγονός: Το πεδίο υλοποίησης των ελληνικών προεκλογικών υποσχέσεων (μισθοί και αυξήσεις συντάξεων, ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα) παραμένει περιορισμένο. Τον Απρίλιο, η Τρόικα θα ελέγξει εάν τα έργα υλοποιήθηκαν. Μόνο τότε θα μπει φρέσκο ​​χρήμα

Τσίπρας: Ο κοινός μας αγώνας συνεχίζεται

Γεγονός: Ο Τσίπρας είναι όμηρος των προεκλογικών του υποσχέσεων.

Σχόλια