Δεν αποσύρει τον βαρύ οπλισμό «επί του παρόντος» το Κίεβο.

Καταγγέλλει 112 επιθέσεις ρωσόφιλων αυτονομιστών μέσα σε 24 ώρες.

Δεν αποσύρει τον βαρύ οπλισμό «επί του παρόντος» το Κίεβο

Η Ουκρανία «σέβεται πλήρως» την εκεχειρία στo ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά έχει «112 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες», δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν από τη Σόφια όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Εμείς και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σεβόμαστε πλήρως την εκεχειρία, ωστόσο δυστυχώς, ως απάντηση, δεχθήκαμε 122 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες από τους τρομοκράτες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ», τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με «όλμους και ρουκέτες Γκραντ».

Την ίδια ώρα στο Κίεβο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι "επί του παρόντος" δεν τίθεται θέμα για τον ουκρανικό στρατό να αρχίσει σήμερα, όπως έχει προγραμματιστεί, την απόσυρση των βαρέων όπλων του από τη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι φιλορώσοι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

«Δεν τίθεται θέμα επί του παρόντος απόσυρσης των βαρέων όπλων. Πώς είναι δυνατόν να αποσύρουμε τα όπλα αν οι αντάρτες συνεχίζουν να μας επιτίθενται κάνοντας χρήση αρμάτων μάχης και να ανοίγουν πυρ εναντίον μας συνεχώς;», δήλωσε ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ.

Τριάντα έξι ώρες μετά την έναρξη της νέας εκεχειρίας, η οποία συμφωνήθηκε έπειτα από 16 ώρες σκληρών ολονύκτιων διαπραγματεύσεων στο Μινσκ ανάμεσα στους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σφοδρές μάχες συνεχίζονταν γύρω από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε όπου βρίσκονται χιλιάδες ουκρανοί στρατιώτες τους οποίους φιλορώσοι αυτονομιστές απειλούν να περικυκλώσουν.

Οι αυτονομιστές που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους αυτό το στρατηγικό σιδηροδρομικό κόμβο "δεν τηρούν την κατάπαυση του πυρός" και άνοιξαν πυρ 88 φορές σε 24 ώρες στο Ντεμπάλτσεβε και τα γειτονικά χωριά, δήλωσε σήμερα ο Ανατόλι Στέλμακ, άλλος εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Πηγή: newsbeast.g
r

Σχόλια