Όσκαρ , Πολιτισμός, Χόλιγουντ

Το Birdman ο μεγάλος νικητής των Οσκαρ

Το Birdman του Αλεχάντρο Ιναρίτου ήταν ο μεγάλος νικητής ττης φετεινής απονομής των 87ων βραβείων της αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που έγινε στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες. Ο μεξικανός σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Οσκαρ Σκηνοθεσίας και η ταινία κέρδισε το μεγάλο Βραβείο της βραδιάς.
H Τζούλιαν Μουρ, όπως αναμενόταν, κέρδισε το Όσκαρ α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία την στην ταινία Still Alice, όπου υποδύεται μία καθηγήτρια πανεπιστημίου που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ.
Το βραβείο α ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Έντι Ρέντμεϊν για την ερμηνεία του στην ταινία «Η Θεωρία των Πάντων». Πρόκειται για το πρώτο Οσκαρ του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Στίβεν Χοκινγκ. Ο ίδιος είχε κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα, τα βραβεία BAFTA και SAG για την ερμηνεία του αυτή.
Η Πατρίσια Αρκέτ κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για την ξεχωριστή ερμηνεία της στην ταινία «Boyhood».
Ο Τζέι Κέι Σίμονς κατέκτησε το Όσκαρ δεύτερου αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Whiplash. Ο Τζέι Κέι Σίμονς επικράτησε του Μάρκ Ρούφαλο για το «Foxcatcher», του Έντουαρντ Νόρτον για το «Birdman»,
του Ίθαν Χοκ για το «Boyhood» και του Ρόμπερτ Ντιβάλ για το «The Judge».
Η παραγωγή της Disney με πρωταγωνιστές τους υπέρ-ήρωες "Big hero 6" (Υπερέξι) κατέκτησε το βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην μεγάλη κατηγορία των κινουμένων σχεδίων για τα στούντιο της Walt Disney Co, καθώς και στην περσινή τελετή των Όσκαρ είχε επικρατήσει η μουσική υπερπαραγωγή «Frozen».

Σχόλια