ΣΥΡΙΖΑ: Αντιφατικές δηλώσεις για Πρόεδρο Δημοκρατίας - Την Τετάρτη η ψηφοφορία

    Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ζυμώσεις για την επιλογή των κυβερνώντων κομμάτων για το πρόσωπο που θα επιλέξουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κι ενώ συνεχίζουν να ακούγονται αντικρουόμενες θέσεις. Την Τρίτη στις 16.00 η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τετάρτη αναμένεται στις 19:30 η ονομαστική ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Βουλή.                                             Σε συνέχεια της χθεσινής του ανακοίνωσης για την επρχόμενη ανακοίνωση του προτεινόμενου ονόματος για την υποψηφιότητα του Προέδρου Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε: «Αυτήν τη στιγμή, πιστέψτε με, υπάρχει κλίμα απόλυτης συναίσθησης της ευθύνης από όλα τα στελέχη και της κυβέρνησης και της ΚΟ», ενώ παράλληλα υπενθύμισε πως «αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο πρωθυπουργός της χώρας θα ανακοινώσει πρώτα, ως οφείλει, την υποψηφιότητα του Προέδρου». 
Πρόσωπο από την Αριστερά εκτιμά ότι θα πρέπει να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζο, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό «δεν αφορά τα άτομα» που έχουν παρουσιαστεί ως υποψήφιοι και τα οποία εκτιμά. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο» ο κ. Γλέζος σημειώνει πως «εμένα με ενδιαφέρει ο θεσμός» και προσθέτει πως «πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι, όταν ήταν στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη ΝΔ και όταν η ΝΔ ο Πρόεδρος να είναι από το ΠΑΣΟΚ». «Πρέπει να ολοκληρωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, που θέλει να σταματήσουν αυτά τα παιχνίδια- και ολοκλήρωσή της θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι από την Αριστερά».

Ακόμη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε ότι «η καλύτερη επιλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι εκείνη που εκφράζει το αίσθημα του ελληνικού λαού και τη στροφή του -με την ψήφο του- προς την Αριστερή κυβέρνηση». 
«Θα ήθελα να είναι ένας άνθρωπος που πραγματικά να ενώνει τον ελληνικό λαό με τη σοβαρότητά του, την σεμνότητά του και μια συνεπή στάση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προέρχεται από την Αριστερά, προτιμά το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Αλέκος Καλύβης, όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM». «Καταρχάς, από κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ακουστεί όνομα Προέδρου. Από κει και πέρα, όσον αφορά το θέμα των προσώπων, εγώ έχω καταθέσει τη γνώμη μου, ότι η ανάγκη είναι να βρούμε πρόσωπο από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς» σημείωσε.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και επίσης μέλος της ΠΓ, Στάθης Λεωτσάκος, μιλώντας στον «Αθήνα 984» είπε, μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι ένα πρόσωπο όχι με τα παλαιά χαρακτηριστικά της Κεντροαριστεράς και της Κεντροδεξιάς, αλλά κάποιος που να έχει μια αντιστοιχία με αυτό που συνέβη στις 25 Ιανουαρίου, χωρίς αυτό να το περιορίζω στα σχήματα Κεντροδεξιά- Κεντροαριστερά. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο που να υπερβαίνει αυτά τα σχήματα, να συμβολίζει την εθνική ενότητα, πρόσωπο διεθνούς κύρους και να έρχεται σε αντιστοιχία με τον ελληνικό λαό...».

Σχόλια