Βαρουφάκης: Παράταση με τρεις, τέσσερις προϋποθέσεις

Βαρουφάκης: Παράταση με τρεις, τέσσερις προϋποθέσεις

                                             Δηλώσεις στο Γερμανικό ZDF

Η Αθήνα θα ζητήσει παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης «κατά μερικούς μήνες», δήλωσε χθες τη νύχτα, μιλώντας στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη» είπε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός.

Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν «προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Σημειώνεται ότι αρνητικός στο αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με συνέντευξη, στο ίδιο κανάλι ZDF, απορρίπτει την πρόταση της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι προς συζήτηση,

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα ότι η Αθήνα θα ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης ο γερμανός υπουργός δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο, αλλά πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δανειακή συμφωνία για την Ελλάδα, υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης».


Σχόλια