ΗΠΑ - Κόσμος



ΗΠΑ: Προειδοποίηση στους πολίτες μετά τις απειλές τζιχαντιστών για επιθέσεις


Η οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, κάλεσε σε επιθέσεις παρόμοιες με εκείνη στο εμπορικό κέντρο "Mall Westgate" του Ναϊρόμπι στη Κένυα
Ο αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες και κυρίως τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μετά τις απειλές των τζιχαντιστών για επιθέσεις σε εμπορικά κέντρα δυτικών χωρών, κυρίως στο Παρίσι, το Λονδίνο, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
ΗΠΑ: Προειδοποίηση στους πολίτες μετά τις απειλές τζιχαντιστών για επιθέσειςΟι ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ, η οργάνωση της Αλ Κάιντα στη Σομαλία, έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο καλεί σε επιθέσεις παρόμοιες με εκείνη που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο "Mall Westgate" του Ναϊρόμπι στη Κένυα, κατά την οποία 67 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 175 τραυματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2013, σύμφωνα με το SITE.
«Ο πόλεμος μόλις άρχισε», λέει ο εκπρόσωπος των ανταρτών Σεμπάμπ στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δημοσιεύτηκε από το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων. «Το Westgate είναι μόνο μια σταγόνα στον ωκεανό οι επιθέσεις θα συνεχιστούν»,
απειλεί ο Αλί Μαχμούντ Ράγκι.
Στο τέλος του βίντεο διάρκειας 66 λεπτών,
που είναι ηχογραφημένο στα αγγλικά και τα αραβικά, ένας μασκοφόρος καλεί σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών κέντρων της Δύσης, αναφέροντας κυρίως το τεράστιο «Mall of America» στη Μινεσότα των βόρειων ΗΠΑ ή ακόμη το «Forum des Halles» και το «Quatre Temps» στο Παρίσι.
Σαράντα δευτερόλεπτα σε τουλάχιστον μια ώρα που διαρκεί του βίντεο αφιερώνονται στις απειλές αυτές, ενώ η υπόλοιπη ώρα αναφέρεται στο μακελειό και την πολιορκία που διήρκεσε ημέρες του «Mall Westgate», τα οποία προβάλλονται στο βίντεο όπως ένα ντοκιμαντέρ.
Το SITE εκτιμά ότι το βίντεο αυτό μοιάζει με άλλα που είχαν δώσει στη δημοσιότητα παλαιότερα οι Σεμπάμπ.
Ο αμερικανός υπουργός Τζε Τζόνσον είπε ότι υποψιάζεται πως τζιχαντιστικές οργανώσεις «ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν την προσοχή, να συγκεντρώσουν χρήματα και νέα μέλη. Το Ισλαμικό Κράτος έχει προσελκύσει πολλή προσοχή» πρόσφατα, δήλωσε ο υπουργός στο CNN, αναφέροντας ότι η οργάνωση Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA) και οι αντάρτες Σεμπάμπ μπορεί να θέλουν να προσελκύσουν τώρα την προσοχή των ΜΜΕ.

Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι τον «ανησυχεί ιδιαίτερα η εν δυνάμει απειλή» που συνιστούν οι μοναχικοί λύκοι. «Το είδαμε στην Ευρώπη, το είδαμε στον Καναδά», τόνισε αναφερόμενος στις πρόσφατες επιθέσεις στο Παρίσι, τη Κοπεγχάγη και την Οττάβα.

Σχόλια