Αθλητισμός

Πράσινο το ντέρμπι των «αιωνίων»


«Φωτιά» στην κορυφή της Σούπερ Λίγκας έβαλε ο Παναθηναϊκός την Κυριακή, με τη νίκη του επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο ντέρμπι της Λεωφόρου.
Αποτέλεσμα εικόνας για ντερμπι αιωνιωνΗ ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν ανώτερη καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πέτυχε και τα δύο τέρματα, με αυτογκόλ του Μαζουακού στο 49’ και πλασέ του Πέτριτς στο 78’. Ο Τσόρι Ντομίνγκες με χτύπημα φάουλ στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του ντέρμπι.
Πλέον, με εννέα αγωνιστικές να απομένουν για το τέλος της σεζόν, οι «πράσινοι» πλησίασαν στους 3 βαθμούς τους πρωτοπόρους Πειραιώτες, προσδίδοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην μάχη της κορυφής.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με ελάχιστες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με χτύπημα φάουλ του Νάνο και σουτ του Καρέλη, ενώ αντίθετα η ομάδα του Βίτορ Περέιρα έκανε αισθητή την παρουσία της μόνο με ένα σουτ του Μανιάτη στο ξεκίνημα.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τελείως διαφορετικό τέμπο, με τον Ολυμπιακό να χάνει μοναδική ευκαιρία στο 48’, όταν μετά από σέντρα του Ντοσεβί,
ο Τζίμι Ντουρμάζ βρέθηκε απέναντι από τον Στιλ, αλλά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.
Αντίθετα, οι «πράσινοι» εκμεταλλέυτηκαν την πρώτη τους φάση στην επανάληψη, μόλις ένα λεπτό αργότερα.  Μετά από συρτή σέντρα του Πράνιτς από τα αριστερά, ο Μαζουακού προσπάθησε να διώξει προ του Μπέργκ, ωστόσο έστειλε άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ.
Από εκείνη τη στιγμή το ματς άνοιξε αρκετά, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να έχει την ψυχολογική ώθηση από το γκολ και τον Ολυμπιακό να ψάχνει το τέρμα της ισοφάρισης. Από νέο λάθος του Μαζουακού στο 63’, ο Πέτριτς βρέθηκε σε πλάγια θέση απέναντι από τον Ρομπέρτο, ωστόσο ο Ισπανός γκολκίπερ τον νίκησε.
Στο 70ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με τον Μήτρογλου, ο οποίος έπιασε κεφαλιά υπό πίεση μετά από σέντρα του Ντοσεβί, στέλνοντας τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού. Εξι λεπτά αργότερα, οι «πράσινοι» απείλησαν σε εκτέλεση φάουλ του Νάνο από τα δεξιά, με τον Σίλντενφελντ να πιάνει την κεφαλιά και τον Ρομπέρτο να διώχνει ενστικτωδώς, προλαβαίνοντας αρκετούς παίκτες του Παναθηναϊκού που περίμεναν στο ύψος του πέναλτι.
Το δεύτερο τέρμα για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78ο λεπτό, με δράστη αυτή τη φορά τον Πέτριτς. Μετά από βαθιά μπαλιά προς την άμυνα του Ολυμπιακού, Μιλιβόγεβιτς και Σαντάνα δεν συνεννοήθηκαν σωστά, με αποτέλεσμα ο Κροάτης φορ να βρεθεί απέναντι από τον Ρομπέρτο και να πλασάρει εύστοχα.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι στα 25 λεπτά που απέμειναν ήταν να μειώσουν με χτύπημα φάουλ του Τσόρι στην τελευταία φάση του αγώνα. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι το γκολ του Αργεντινού μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό στο τέλος της σεζόν, μιας και σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό (είχε νικήσει με 1-0 στον πρώτο γύρο).

Σχόλια