Οικονομία - Ελλάδα - Σ.Δ.Ο.Ε.

Η Εφορία θα λειτουργεί σαν την αμερικανική IRS




Ελεγκτές-«πελάτες» θα εντοπίζουν όσους δεν κόβουν αποδείξεις είπε ο υπουργός Οικονομικών αοκαλύπτοντας ότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει μεθόδους της αμερικανικής φορολογικής υπηρεσίας IRS για την πάταξη της φοροδιαφυγής
Μεθόδους εμπνευσμένες από την αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS θα υιοθετήσουν και οι ελληνικοί φοροελεγκτικοί μηχανισμοί, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε σημαντικά έσοδα από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής με τη χρήση, μάλιστα, έξυπνων μεθόδων ελέγχου.
Χαρακτηριστικά, είπε ότι, όπως η αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS, οι ελεγκτές θα πηγαίνουν ως πελάτες στα καταστήματα και θα ελέγχουν εάν εκδίδονται αποδείξεις.
Επίσης, σημείωσε ότι οι έλεγχοι της εφορίας θα επικεντρωθούν στα εμβάσματα που έχουν σταλεί στο εξωτερικό, καθώς και στις λίστες της φοροδιαφυγής.
Μεταξύ άλλων, δε, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αποκτήσει τη δυνατότητα διενέργειας προληπτικού φορολογικού ελέγχου εκ νέου το ΣΔΟΕ, προκειμένου να ελέγχει την έκδοση αποδείξεων στην αγορά.

Σχόλια