Τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση Deutsche Bank: «Αυτά είναι τα τρία βήματα για να ξεπεράσει το αδιέξοδο η Ελλάδα»

 Deutsche Bank: «Αυτά είναι τα τρία βήματα για να ξεπεράσει το αδιέξοδο η Ελλάδα»

 Περιορίζονται σημαντικά τα περιθώρια ελιγμού της Αθήνας μετά το χθεσινό Eurogroup 

Η απόλυτη θέση που εκφράστηκε απ' το Eurogroup χθες στην Ελλάδα περιορίζει σημαντικά τα περιθώρια ελιγμού της Αθήνας, σχολιάζει η Deutsche Bank. Και ειδικά καθώς η απειλή να ξεμείνει από ρευστό στο τέλος του επόμενου μήνα ή να διακοπεί ο ELA αποτελούν τα πραγματικά σημεία πίεσης.

Σύμφωνα με την Deutsche Bank, που σημειωτέον έχει ανοικτούς διαύλους με το οικονομικό επιτελείο έχοντας διοργανώσει μαζί με την BofA Merrill Lynch τις παρουσιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στους ξένους επενδυτές - αναλυτές, η ελληνική κυβέρνηση, με τα νέα δεδομένα, μπορεί να ξεπεράσει το αδιέξοδο με τα εξής τρία βήματα:

Βήμα 1: Υποβολή αιτήματος για ένα νέο πρόγραμμα ή ενός τρίτου προγράμματος από τον ESM που θα συνδέεται με προαπαιτούμενα μέτρα.

Βήμα 2: Διαπραγμάτευση της ουσίας των όρων που θα τεθούν, ιδίως σε ότι αφορά τις προαπαιτούμενες δράσεις για τη χορήγηση Κεφαλαίων στην Ελλάδα

Βήμα 3: Να περάσουν τα προαπαιτούμενα μέτρα στην ελληνική βουλή και πάνω απ' όλα η Ελλάδα να εξυπηρετεί τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Σχόλια