«Ανταποδοτική διαλογή στην πηγή - Η παιδεία ως τρόπος αντιμετώπισης και διαχείρισης των απορριμμάτων»

        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
    ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ





Ολοκλήρωση της ημερίδας με θέμα «Ανταποδοτική διαλογή στην πηγή - Η παιδεία ως τρόπος αντιμετώπισης και διαχείρισης των απορριμμάτων»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μάρτιου και ώρα 18:00 η ημερίδα με θέμα «Ανταποδοτική διαλογή στην πηγή - Η παιδεία ως τρόπος αντιμετώπισης και διαχείρισης των απορριμμάτων», στην αίθουσα του «Αρχιλόχου» στην Παροικία και στην αίθουσα του «Νηρέα» στη Νάουσα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάρου και
τον ΣΥΔΙΣΑΠΑ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστήμιου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση για τη σύγχρονη ανταποδοτική μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα ξεκινήσει από τις σχολικές μονάδες της Νάουσας στις 20 Απριλίου και θα επεκταθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε όλη την Πάρο. Αρχικά οι μαθητές και κατόπιν οι υπόλοιποι πολίτες θα εκπαιδευτούν στη διαλογή όλων των απορριμμάτων σε διαφορετικά ρεύματα.

Ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Ι. Κωβαίος και ο πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑΠΑ Γιάννης Πετρόπουλος δήλωσαν ότι: «Πιστεύουμε ότι μέσω της σωστής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και του πολιτισμού και με άξιους συμπορευτές την εκπαιδευτική κοινότητα, τους μαθητές, τους πολίτες και τους ειδικούς επιστήμονες θα τεθούν οι σωστές βάσεις για ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον αύριο χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση».



Σχόλια