Οι ασκήσεις των ειδικών δυνάμεων (Ρε πάμε καλά;)

 Από το παιχνίδι της «καυτής πατάτας» στη «ρώσικη ρουλέτα» με πραγματικά πυρά



Σχεδόν όλοι οι στρατοί του κόσμου διαθέτουν κάποιου είδους εκπαίδευση που φτάνει τους νεοσύλλεκτους στα όριά τους. Πιο κάτω σας παρουσιάζουμε τη λίστα των πιο τρελών στρατιωτικών ασκήσεων
στον κόσμο.

Το παιχνίδι της «καυτής πατάτας» με απασφαλισμένη χειροβομβίδα



Αυτό θα πει ετοιμότητα, συγχρονισμός, θανάσιμη πρόκληση και καλή τύχη σε άσκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας. Στην άσκηση συμμετέχουν έξι στρατιώτες. Ο πρώτος τραβά την περόνη από τη χειροβομβίδα και στη συνέχεια την πετά ο ένας στον άλλο, εν είδει του παιχνιδιού της καυτής πατάτας. Εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι, οι έξι στρατιώτες γυρνούν την πλάτη στον λάκκο με τη χειροβομβίδα και πέφτουν με ένα εντυπωσιακό ομαδικό άλμα στο έδαφος για να καλυφθούν, σε ελάχιστη απόσταση από την έκρηξη.


Ιορδανία: Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων (KASOTC)



Στις 20 Μαΐου του 2009 ο βασιλιάς της Ιορδανίας Abdullah εγκαινίασε επίσημα το κέντρο προηγμένης προσομοίωσης εκπαίδευσης αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων ή περισσότερο γνωστό ως KASOTC (King Abdullah Special Operations Training Center). Το KASOTC είναι για πολλούς σήμερα το καλύτερο κέντρο εκπαίδευσης στον κόσμο για ειδικές δυνάμεις.


Εκπαίδευση ειδικών δυνάμεων στη Βόρεια Κορέα



Αντέχουν στην έντονη σωματική άσκηση, που ωθούν το σώμα τους στα όρια. Μια από τις δύσκολες ασκήσεις τους είναι το σπάσιμο 20 τσιμεντόλιθων με μια γροθιά.



«Hell Week» της επίλεκτης μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων



Η Ειδική Ομάδα Naval Operations (NAVSOG) είναι η μικρότερη επίλεκτη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων η οποία εκπαιδεύεται σε ειδικές ενέργειες, δολιοφθορές και ανορθόδοξο πόλεμο. Οι άνδρες της Ομάδας υποβάλλονται για μήνες σε απίστευτα δύσκολες ασκήσεις.Μια από τις χειρότερες δοκιμασίες είναι η λεγόμενη «Hell Week», κατά τη διάρκεια της οποίας οι υποψήφιοι πρέπει να εκτελούν απαιτητικές και εξαιρετικά επίπονες σωματικές ασκήσεις με ελάχιστες ώρες ύπνου όλη την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία τάξη, μόνο 21 φοιτητές πέρασαν τη σκληρή εκπαίδευση από τους 79 υποψηφίους που είχαν αρχικά ξεκινήσει το πρόγραμμα της NAVSOG.


Σπάζοντας τσιμεντόλιθους με τους «κόκκινους μπερέδες»




Αυτή η βαθιά θρησκευτική στρατιωτική μονάδα θεωρείται μια από τις πιο σκληροτράχηλες της Ευρώπης. Κάτω από την εντολή του υπουργείου Εσωτερικών της Λευκορωσίας υφίστανται μερικές από τις πιο δύσκολες ασκήσεις.


Εκπαίδευση μαχητών του ISIS




Η ανάπτυξη και η διάδοση του ISIS στο Βόρειο Ιράκ και τη Συρία είναι μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην παγκόσμια τρομοκρατία τα τελευταία χρόνια, ιδίως αν ληφθεί υπόψη η ικανότητά τους να κατακτούν μεγάλες πόλεις, όπως η Μοσούλη.

Cobra Gold



Η Cobra Gold είναι μια κοινή στρατιωτική άσκηση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ταϊλάνδης, στην οποία παίρνουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις της Σινγκαπούρης, Νότιας Κορέας, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας και την Ιαπωνίας. Μία από τις ασκήσεις τους είναι η αποκεφάλιση ενός κοτόπουλου με τα δόντια.



SAS Death March


Εχουν ακουστεί πολλά πράγματα για τους Βρετανούς της SAS. Αποτελείται από εθελοντές που πρέπει να περάσουν πέντε μήνες σκληρής εκπαίδευσης. Σε αυτή τουλάχιστον το 90% των υποψηφίων την εγκαταλείπει. Μέρος της εκπαίδευσης είναι η μεταφορά ενός σακιδίων 60 λιβρών για 40 μίλια κρατώντας ένα μπουκάλι τουφέκι με μόλις ένα μπουκάλι νερό.



«Ρώσικη ρουλέτα»... με πραγματικά πυρά




Η πιο επικίνδυνη στρατιωτική άσκηση στον κόσμο πιθανότατα ανήκει στους Ρώσους, οι οποίοι διεξάγουν εκπαίδευση με πραγματικά πυρά με έναν τρόπο που είναι μοναδικός σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο.


Spetsnaz - Εκπαίδευση με αίμα




Η εκπαίδευση και ο τεχνικός εξοπλισμός τους δεν συγκρίνονται με κανέναν από εκείνους που χρησιμοποιούνται από τα αντίστοιχα σώματα της Δύσης. Είναι οι Spetsnaz, και απαρτίζονται από την αφρόκρεμα της αφρόκρεμας όλων των επιμέρους Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων της Ρωσίας. Σε μια από τις ασκήσεις τους ξυπνούν μέσα στη νύχτα και τους οδηγούν μέσα σε ένα σκοτεινό, πλημμυρισμένο κτήριο γέματο με αίμα από εντόσθια.

Σχόλια