Ενημέρωση και άποψη

ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ»

Του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Φαρούπου Βασίλειου του Χρυσ/μου


Για όσους, πιθανόν, έχουν ξεχάσει τις Αρχές του συνδυασμού της πλειοψηφίας, θα δημοσιεύσω ένα βίντεο όπου ο δήμαρχος τις αναφέρει και τις επεξηγεί. Αυτές είναι η συμμετοχή, η Δημοκρατία, η διαφάνεια και ο σεβασμός. Μέσα στις παρενθέσεις η άποψη του υπογράφοντα:
Στη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αναφέρει ότι:
-έχει λίγο κόσμο στα Δημοτικά Συμβούλια (δεν είδα να αλλάξει κάτι)
-η ΚΕΔΑ λειτουργεί με λίγο κόσμο και θα κάνετε προσλήψεις (βλέπω την κυρία Καλαργύρου να είναι μόνη της)
-αναρωτιέται που είναι η ΔΕΥΑ και ότι θα κάνει Επιτροπή Παιδείας (δεν βλέπω να γίνεται ούτε ΔΕΥΑ ούτε Επιτροπή Παιδείας, η δεύτερη ειδικά θα είχε προβλεφτεί στον κανονισμό)
-στο Λιμενικό Ταμείο θα συμμετέχει και ψαράς (o Βικ, ο Μωράκης, ο Παρασκευάς και η Λίτσα δεν είναι αλιείς)
-θα προστάτευε τις υγιείς δυνάμεις που υπάρχουν στον δήμο, γιατί και αυτές σε λίγο καιρό θα παραιτηθούν (δεν ξέρω αν εννοούσε τον Βαγγέλη, δεν κατάλαβα).
Στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αναφέρει:
-τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι πολύ πριν τις συνεδριάσεις γνωστά (δεν το βλέπω, ειδικά με τα «Προ Ημερησίας»).
Στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ αναφέρει:
-οι απευθείας αναθέσεις είναι το αγαπημένο σπορ του δημάρχου (και του τωρινού θα συμπλήρωνα)
-θα κοινοποιεί όλες τις συμβάσεις για να γνωρίζει ο κόσμος τις υποχρεώσεις και το αντίτιμο (πείτε μου που)
-στις προσλήψεις θα δοθεί δημοσιότητα προκειμένου όλοι να κάνουν αίτηση και δεν θα παίρνει κανείς τηλέφωνο για προσληφθούν τα «δικά μας» παιδιά, ενώ θα προσληφθούν Αντιπαριώτες (δεν ξέρω αν ήταν η μοναδική κοπέλα που υπήρχε, η αρχή στις προσλήψεις δεν ήταν και η καλύτερη θα έλεγα).
(θα γίνω κουραστικός τονίζοντας ότι διαφάνεια χωρίς οικονομικό έλεγχο δεν υπάρχει)
Στον ΣΕΒΑΣΜΟ αναφέρει:
-θα κάνει έργα για τους ανθρώπους που μειονεκτούν, μπάρες αναπήρων κ.λπ. (δεν είδα κάτι στο Τεχνικό Πρόγραμμα ή στον Προϋπολογισμό).
(*Ολα τα ανωτέρω ακούγονται από τον δήμαρχο Αντιπάρου Φαρούπο Αναστάσιο στο βίντεο)
ΣΧΟΛΙΟ: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΠΤΩΣΗ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ.





Σχόλια

  1. Πρωτίστως, οι κάτοικοι της Αντιπάρου ζητούν από τη σημερινή αντιπολίτευση και απελθούσα δημοτική αρχή να καταθέσει την άποψή της -εν είδει απολογίας- σε μια σειρά ακανθώδους σημασίας ζητημάτων όπως: οι "περιβόητες" μπάρες, η σύσταση Τουριστικής Επιτροπής, οι αθρόες προσλήψεις πεντάμηνης διάρκειας -18 (!) συνολικά το καλοκαίρι του 2012- με πενιχρά αποτελέσματα στον τομέα της καθαριότητας. Και ο κατάλογος συνεχίζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν είδει οχι οχι απολογίας ,αλλα της δημιουργίας των πολλών ερωτηματικών ,οι κάτοικοι Αντιπάρου θα ήθελαν να μάθουν για τις αρθρόες Απευθείας Αναθέσεις με Αδιαφανείς Διαδικασίες της τωρινής Δημοτικής Αρχής καθως επισης για ποιό λόγο δεν τηρείται η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Ελεγχο στα Οικονομικά στοιχεία του Δήμου για τα ετη 2007 εως 2014.
    ο Ανεξ.Δημ. Σύμβουλος Αντιπάρου ΦΑΡΟΥΠΟΣ Βασίλειος
    (γιατί όπως εχω ξαναπεί "Προβοκάτορα" η ανωνυμία είναι το όπλο του ΔΕΙΛΟΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι απολογίας;;; Κύριε Μάκη μας κακομαθαίνετε... #1(αθρόες -δεν είναι άρθρα-)
    #2 φανφάρες πολλές, ουσιώδεις και καίριες παρεμβάσεις απούσες, «μουτράκια» και «υφάκια» για εκδηλώσεις που δεν μπορούμε να καπελώσουμε και να αυτοπροβληθούμε... Εμπρός της γης οι κολασμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω η τακτική να συνεχίζεται ,χρησιμοποιούμε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ως άλλοθι και καμιά απάντηση στα δικά μας πεπραγμένα. Εγω θα ξαναρωτήσω μήπως κάποια στιγμή πάρω απάντηση: τι έχετε να πείτε για τις αθρόες (δεν ειναι άρθρο, αυτο το βρήκατε τα άλλα χάσατε όπως κα το όνομα σας) Απευθείας Αναθέσεις με Αδιαφανείς Διαδικασίες της τωρινής Δημοτικής Αρχής καθως επισης για ποιό λόγο δεν τηρείται η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Ελεγχο στα Οικονομικά στοιχεία του Δήμου για τα ετη 2007 εως 2014. Αλλιώς άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο αφορά τις γνωστές φανφάρες με ολίγον ψάρεμα σε θολά νερά. Ως προς το δεύτερο η πρότασή σου πέρασε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων του αντιδημάρχου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπάρχει η ρητή και κατηγορηματική δέσμευση από τον δήμαρχο ότι μόλις ολοκληρωθεί το διπλογραφικό -από το 2011 είναι αυτή η εκκρεμότητα- και η απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του δήμου, θα προχωρήσουν σε ενδελεχή και εξονυχιστικό έλεγχο οι ορκωτοί λογιστές και η διαδικασία θα προχωράει προς τα παρελθόντα έτη. Εδώ είμαστε να καταγγείλουμε ενδεχόμενη επιβράδυνση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. των διαδικασιών ή τυχόν παραλείψεις -σκόπιμες ή μη-. Και όταν λέω εδώ εννοώ κάθε μορφή ορθού κοινωνικού ελέγχου..Ως προς τη διαφάνεια ας μην ξεχνάμε υπό τη σκέπη ποιου ψηφοδελτίου εκλέχθηκε ο κάθε δημοτικός σύμβουλος.. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όσο αφορά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου θα σου θυμίσω ότι στην αρνητική του εισήγηση προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μην ψηφιστεί ο Έλεγχος λέγοντας 2 ψέματα:
    ΨΕΜΑ 1 - Ο Δήμος λειτουργεί με Δημόσιο Λογιστικό το οποίο δεν μπορεί να ελεγθεί
    ΨΕΜΑ 2 - Ο Δήμος έχει προσλάβει εταιρία Ορκωτών Λογιστών (Καραγιλάνης) και πως ο έλεγχος της απογραφής είναι το ίδιο με τον οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο.
    Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο οικονομικός έλεγχος ΜΠΟΡΕΙ να γίνει επί του Δημοσίου Λογιστικού και η εταιρία Καραγιλάνης δεν είναι εταιρία Ορκωτών Λογιστών. Και πάντα ξεχνάμε την περίοδο 2007-2011. Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όσον αφορά τις φανφάρες ,το ψάρεμα και το σχοινί του κρεμασμένου (=Απευθείας Αναθέσεις), δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Καλα έκανες και απέφυγες να απαντήσεις. Θα σου πω ότι δυστυχώς δεν συμμετείχα στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Και λέω δυστυχώς γιατί πιστεύω ότι αν συμμετείχα δεν θα είχαν γίνει τα πολλά(συμφωνώ) διοικητικά λάθη, που στα μάτια του κόσμου ακύρωσαν το μεγάλο Έργο Υποδομών που είχε γίνει στη Αντίπαρο . Τα λάθη όμως συνεχίζονται και δυστυχώς ή ευτυχώς για κάποιους τώρα συμμετέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου