Αλλαγή διοίκησης και πεπραγμένα στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αντιπάρου (ΚΕΔΑ)



    Η ΚΕΔΑ, όπως όλοι ξέρουμε, είναι μια κοινωφελής επιχείρηση που, όπως ορίζεται, λειτουργεί προς όφελος των δημοτών. Είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια στο τιμόνι της προέδρου την κα Βιάζη Λίτσα, της οποίας η θητεία, κατά γενική ομολογία, στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Εδώ θα προσθέσω ότι στα δικά μου μάτια η επιτυχία αυτή συνεχίζεται. Το τιμόνι το έχει πάρει πλέον η κα Καλαργύρου Αθηνά, η οποία στον λίγο χρόνο της παρουσίας της έχει δείξει έμπρακτα ότι έχει  κρατήσει την ΚΕΔΑ σε υψηλά επίπεδα λειτουργίας. Είναι φανερό ότι στην υποστελεχωμένη, αυτή τη στιγμή, ΚΕΔΑ αυτά τα υψηλά επίπεδα μπορούν να διατηρηθούν μόνο με πολύ προσωπική εργασία. Τι έχει πράξει η ΚΕΔΑ μέχρι τώρα:
- Διοργάνωσε τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με μεγάλη επιτυχία, δαπανώντας το πόσο των 2.943 ευρώ (από καθαρισμό πλατείας, φωτισμό, δώρα στα παιδιά, κ.λπ.)
- Ανέλαβε τα έξοδα διαμονής-σίτισης των συντελεστών της ταινίας «SUNTAN» με το πόσο των 2.720 ευρώ, με απώτερο σκοπό την προβολή του νησιού.
- Κάλυψε τα έξοδα της Τουριστικής Επιτροπής για τις επιτυχείς παρουσίες στις εκθέσεις «GREEK EXPO», της Στοκχόλμης και του Μιλάνου με το ποσό των 3.411 ευρώ.
- Ανανέωσε τις προηγούμενες συμβάσεις για τη λειτουργία του χορευτικού σχήματος
και του θεατρικού εργαστηρίου με το ποσό 4.280 ευρώ.
- Επιχορήγησε αθλητικές δραστηριότητες με το πόσο των 1.430 ευρώ.
- Επιχορήγησε τη σίτιση-στέγαση στο πρόγραμμα της Αγονης Γραμμής με το ποσό των 792 ευρώ.
- Επίσης, οργάνωσε με επιτυχία τις γιορτές των Αποκριών και της Εθνική Αντίστασης, μερίμνησε για τον καθαρισμό του σπηλαίου, βράβευσε μαθητές κ.λπ.
   Το λίγο διάστημα που έχει αναλάβει η νέα διοίκηση είναι, αν μη τι άλλο, ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα.
   Από τη μεριά μου, περιμένω να δω:
- Ανακοίνωση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με τις τρεις (3) προσλήψεις.
- Ανακοινώσεις σχετικά με τη διενέργεια πρόχειρων διαγωνισμών και καταθέσεων προσφορών για προμήθειες-αναθέσεις.
- Συνολική και όχι μεμονωμένες λύσεις για το θέμα της στέγασης των συλλόγων.
Και τέλος, εύχομαι η κα Καλαργύρου να κρατήσει σθεναρή αντίσταση στις όποιες πιέσεις τυχόν της ασκηθούν και σκοπό θα έχουν τον αποπροσανατολισμό της ΚΕΔΑ.
   Καλή συνέχεια και στη διάθεσή σας.

                 
ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντιπάρου

Φαρούπος Βασίλειος

Σχόλια