DJN: Πωλούνται ΟΛΠ και αεροδρόμια

Το Dow Jones Newswires επικαλείται πληροφορίες από Ελληνες αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους στη λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης περιλαμβάνονται η πώληση του ΟΛΠ, του λιμανιού Πειραιά και περιφερειακών αεροδρομίων.

Στη λίστα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας μπήκε τόσο η πώληση του λιμανιού στον Πειραιά όσο και η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires που χαρακτηρίζει όμως αμφιλεγόμενα αυτά τα σχέδια μετά τις κόντρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελληνες αξιωματούχοι δηλώνουν ανώνυμα στο Dow Jones Newswires πως η πώληση του ΟΛΠ συμπεριελήφθη στη λίστα μεταρρυθμίσεων. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η κυβέρνηση περιμένει από αυτή την ιδιωτικοποίηση έσοδα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Ομως το διεθνές πρακτορείο χαρακτηρίζει ως αμφιλεγόμενα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων που έχουν εκφράσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Γ. Δραγασάκης και ο Θ. Δρίτσας.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων και , μάλιστα, έχουν ενημερωθεί και οι Ευρωπαίοι εταίροι.


Πηγή: Newsit.gr

Σχόλια