Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αντιπάρου 28ης Απριλίου 2015


Στο σημερινό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Καλουδά» τέθηκαν προς συζήτηση και ψήφιση από τον πρόεδρο του Δημοτικού
Συμβουλίου, Σκούρτη Σωτήριο, 3 προ ημερήσιας διάταξης θέματα:

1. «Εξουσιοδότηση δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για τη μίσθωση ακινήτου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στην περιοχή του λιμανιού, μέσω δημοπρασίας».
     - Εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.

2. «Η κατανομή τελών των σχολείων του νησιού (Δημοτικού και Γυμνασίου με συντελεστή 70/30 αντίστοιχα) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, συνολικού ποσού 2.251,9 ευρώ».
     - Εγκρίθηκε ομοφώνως από το Δημοτικό Συμβούλιο.

3. «Εξουσιοδότηση-ανάθεση στη δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω Αγγελική Καλλή-Αντωνίου, προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Δήμο Αντιπάρου στην Πολεοδομία επί της ενστάσεως του κ. Κοροβέση εναντίον του Δήμου Αντιπάρου περί του αυθαίρετου κτίσματος του έργου της αφαλάτωσης στον Σιφνέικο Γυαλό». 
    Τονίστηκε από τον δήμαρχο ότι, ουσιαστικά, οι προβλεπόμενες ενέργειες κινούνται από την εταιρεία υλοποίησης του έργου «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.».
       - Ψηφίστηκε ομόφωνα.


     Παράλληλα, τέθηκε μια ερώτηση από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Φαρούπο Βασίλειο για τον ΣΜΑ (Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων). Πιο συγκεκριμένα, ζήτησε πληροφορίες επί της αποφάσεως της τελευταίας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τον ΣΜΑ επί ενός ποσού της τάξης των 850.000 ευρώ. Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για τα τεύχη δημοπράτησης, ανέφερε τα τεχνικά μέρη και επισήμανε την καθυστέρηση του έργου. Συμπλήρωσε ότι απαιτείται αδειοδότηση από την Αρχαιολογία και ενημέρωσε για την άμεση επίσκεψή του μαζί με τον αντιδήμαρχο Βασιλόπουλο Ιωάννη στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων. Συμπλήρωσε ότι πρόκειται για 8 υποέργα ΕΣΠΑ και αναφέρθηκε στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ (εκκρεμεί πρόστιμο 40.000 ευρώ για το εξάμηνο), του οποίου η ολοκλήρωση είναι ζωτικής σημασίας για το νησί.        
       - Εγκρίθηκε ομοφώνως.

   



ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

1. «Λήψη απόφασης για τον καθορισμό των τμημάτων και κοινοχρήστων χώρων που παραχωρούνται για χρήση από επαγγελματίες».
     - Χωροθέτηση των υπό παραχώρηση χώρων για χρήση από επαγγελματίες στις περιοχές:
Οικισμός Αντιπάρου: Στην κεντρική πλατεία του Αγίου Νικολάου και γύρω από αυτήν, στην πλατεία Γεωργίου Ρούσσου, σε όλο το μήκος του κεντρικού πεζόδρομου (από ΚΕΠ μέχρι το λιμάνι), στην πάροδο προς το Γυμνάσιο Αντιπάρου έναντι των καταστημάτων «ΤΑΒΕΡΝΑ ΓΙΩΡΓΗΣ» και «ΜΠΟΥΜΠΟΥ», στην παραλιακή οδό οδό (Λιμάνι Αντιπάρου) από την επιχείρηση του Σταθερού Νικόλαου έως και την επιχείρηση του Ευγενίδη Σωκράτη, καθώς και από την επιχείρηση του Μωράκη Εμμανουήλ (ΑΥΡΑ) έως την επιχείρηση του Καλαργύρου Θεολόγου (ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΜΠΙΤΣ) και επίσης από το στενό που βρίσκεται η επιχείρηση του Μαούνη Νικολάου (ΚΥΚΛΑΔΕΣ).
Αγ. Γεώργιος: H παραλιακή οδός που περνάει μπροστά από τα καταστήματα και καταλήγει στον δυτικό προβλήτα του Αγ. Γεωργίου.
   - Ψηφίστηκε ομοφώνως.   

2. «Ψήφιση Κανονισμού Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος».
   Τονίστηκε από τον πρόεδρο ότι κατέθεσαν προτάσεις οι: Γρίσπος Κωνσταντίνος, Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, Σύλλογος «Αντίπαρος Εν Πλω», ΚΕΔΑ, Μαριάνου Κλαίρα.
      - Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των Βιάζη Ελένης και Κουβαρά Παρασκευά (δήλωσαν παρών), οι οποίοι εξέφρασαν αντιρρήσεις ως προς το ύψος των προστίμων.    

3. «Προεγκρίσεις καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος των: Χατζηνικολάου Κωνσταντίνου του Ιωάννη, Πετρόπουλου Χρήστου του Στυλιανού και Μαριάνου Αργύρη του Θεοφάνη».
          - Εγκρίθηκαν ομοφώνως.


4. «Ψήφισμα αναφορικά με την υποβάθμιση του ΠΠΙ Αντιπάρου».


ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου διαμαρτύρεται για τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΠΠΙ Αντιπάρου, καθώς με νέα απόφαση της 2ης ΔΥΠΕ, αποστερούμαστε τον ένα από τους δύο ειδικούς ιατρούς, που καλύπτουν τις δύο οργανικές θέσεις  στο ΠΠΙ Αντιπάρου για τον μήνα Απρίλιο. Υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους ότι νησιά σαν την Αντίπαρο ανήκουν σε μικρά νησιά με ιδιάζουσες γεωγραφικές και κοινωνικές συνθήκες, και, ως τέτοια, προστατεύονται από τον ίδιο τον νόμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπηρετούντες ιατρούς να μην μετακινούνται για εφημερίες στο Κ.Υ. Πάρου, αλλά να τις πραγματοποιούν στο νησί που είναι η οργανική τους θέση. Παράλληλα, τέτοιες αποφάσεις τορπιλίζουν την καλή συνεργασία των δύο γειτονικών νησιών στο ζήτημα των κινητοποιήσεων για την έλλειψη υποδομών και προσωπικού στο Κ.Υ. Πάρου: ασφαλώς δεν είναι λύση να δημιουργείς πρόβλημα στις δομές υγείας σε ένα νησί για να λύσεις -παροδικά μόνο- το πρόβλημα σε ένα άλλο, ούτε ανήκει στη φαρέτρα των διαπραγματευτικών όπλων ή των λύσεων που μπορεί να προτείνουν  φορείς και  επιτροπές.
Καλούμε τη Διοίκηση του Κ.Υ., του Νοσοκομείου Σύρου και -φυσικά- τη 2η ΔΥΠΕ, όπως αναλογιστούν τους ανωτέρω χειρισμούς, αλλά και την προβληματική κατάσταση που επάγουν, όχι σε ένα πλέον νησί, αλλά σε δύο.
Με κάθε επιφύλαξη,
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου.

            - Εγκρίθηκε ομοφώνως.
   


5. «Εγκριση απόφασης ΚΕΔΑ περί εγκατάστασης περιπτέρου πληροφοριών στο λιμάνι της Αντιπάρου».
        - Πέρασε ομοφώνως.

6. «Αίτημα Θεοδώρας Κρητικού με θέμα: Αποκατάσταση περίφραξης και επαναφοράς της ιδιοκτησίας της στην πρότερη κατάσταση».
    Τονίστηκε από τον δήμαρχο ότι θα πρέπει να επανέλθει το αίτημα, διότι υπάρχει τεχνική αδυναμία του δήμου να ανταποκριθεί. Η κα Κρητικού αναφέρει ότι το αγροτεμάχιο που κατέχει στην περιοχή «Αγιος Παντελεήμονας» υπέστη ζημιές εξαιτίας εργασιών που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του δήμου κατά το έτος 2009-2010.
   - Απορρίφθηκε ομοφώνως με την υποσημείωση ότι θα επανέλθει σε μελλοντικό Δημοτικό Συμβούλιο, εφόσον έχει ολοκληρωθεί η στοιχειώδης τεχνική στελέχωση του δήμου.

    Τέλος, ο πρόεδρος ανέφερε ότι θα βγει προς διαβούλευση ο Κανονισμός Υδρευσης και Αποχέτευσης, ενώ όσον αφορά την απεντόμωση τόνισε ότι είναι ζήτημα της Περιφέρειας και είναι δική της η ευθύνη για την καθυστέρηση, καθώς ο δήμος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες που βρίσκονται στο πεδίο αρμοδιοτήτων του.
 



Σχόλια