Πρόταση συνυπογραφής αιτήματος σχετικού με τους βιομηχανικούς αιολικούς σταθμούς από τους Δήμους Ανδρου - Νάξου - Πάρου - Τήνου

Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
                                            «Κοινό Τηνίων»                                                       

Τα σχέδια της προηγούμενης κυβέρνησης για την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας βιομηχανικών αιολικών σταθμών στα νησιά Ανδρου, Νάξου, Πάρου
και Τήνου μας έχουν βρει μέχρι τώρα αντιμέτωπους, ως δήμους και ως συλλογικότητες. Οι δήμοι των παραπάνω νησιών έχουν ήδη προσφύγει κατά της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το «φαραωνικό» αυτό έργο.

Η πολιτική αυτή της εκμετάλλευσης κάθε φυσικού πόρου με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά με πραγματικό σκοπό την κερδοφορία μεγάλων ιδιωτικών ομίλων και πολυεθνικών δεν έχει στοχοποιήσει μόνο τη δική μας περιοχή. Σε όλη την Ελλάδα, φορείς και συλλογικότητες καταφέραμε να συντονιστούμε προκειμένου να αντιδράσουμε συνολικά σε αυτή την ανυπολόγιστη καταστροφή.

Το παρακάτω υπόμνημα συντάχθηκε μετά από συντονισμό πλήθους φορέων και συλλογικοτήτων απ' όλη την Ελλάδα και μετά από δύο συναντήσεις με συνεργάτες του υπουργού ΠΑΠΕ, με σκοπό να κατατεθεί στον υπουργό ως αίτημα για άμεσες ενέργειες προκειμένου:

α. να μην εκδοθεί εφεξής ΑΕΠΟ για αιολικά βιομηχανικής κλίμακας σε προστατευόμενες-ευαίσθητες περιοχές και

β. να ανακληθούν οι μη νομίμως χορηγηθείσες ΑΕΠΟ.

Το «Κοινό Τηνίων» εξ αρχής αντίθετο με τέτοιου είδους βιομηχανικές εγκαταστάσεις παρακολούθησε και συμμετείχε στον συντονισμό. Καλεί τους Δήμους Ανδρου, Νάξου, Πάρου και Τήνου να υπογράψουν άμεσα το υπόμνημα - αίτημα που θα κατατεθεί στον υπουργό ΠΑΠΕ, ώστε να ενισχύσουν τον αγώνα που ήδη έχει ξεκινήσει ενάντια στην εκμετάλλευση και στην καταστροφή του τόπου μας.


Υπάρχει συνημμένο το κείμενο του υπομνήματος: koino-tinion.blogspot.gr

Σχόλια