Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συνελεύσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα


Χθες,  28 Απριλίου, στις 19.00, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνέλευση στην Ψίνθο με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη
Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κ. Καρίκης, τα μέλη του Α. Μπρόκου και Θ. Τσούλος , ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Β. Κωστομοίρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μ. Χατζηνικόλας και  πλήθος παραγωγών. Τον αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν ο γενικός διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γ. Πουλής, ο διευθυντής Κτηνιατρικής Η. Οικονομίδης, η διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Δ. Παπανικόλα και ο τμηματάρχης Φυτικής Παραγωγής Ν. Ταταράκης.  

Η συνέλευση έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα με στόχο την αύξηση της παραγωγής, τη βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και την ενίσχυση της καθετοποίησης της παραγωγής.
Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν διάφορα θέματα σχετικά με τις ασθένειες των παραγωγικών ζώων, την ιδιοπαραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων με βάση την «Οικοτεχνία», τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ανάγκη καθετοποίησης της αγροτικής παραγωγής και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα που απασχολούν τους παραγωγούς της περιοχής.

Επίσης παρουσιάστηκε εκτενέστερα το θέμα των εχθρών της ελιάς, κυρίως του δάκου και του ρυγχίτη, οι οποίοι υποβαθμίζουν την ποιότητα του παραγόμενου ελαιοκάρπου και κατά συνέπεια και του ελαιολάδου.


ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ


ΦΙΛΗΜΟΝΑΣ  ΖΑΝΝΕΤΙΔΗΣ

Σχόλια