Συνάντηση του περιφερειάρχη με τον γ.γ. του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά και τον πρόεδρο της ΕΞΡ Αντώνη Καμπουράκη


Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά και τον πρόεδρο της ΕΞΡ και αντιπρόεδρο της ΠΟΞ Αντώνη Καμπουράκη είχε ο
περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του περιφερειάρχη στη Ρόδο συζητήθηκε η πορεία της τουριστικής περιόδου που μόλις ξεκίνησε, με χαρακτηριστικά αβεβαιότητας αλλά και με αντιφατικές ενδείξεις ως προς την εξέλιξή της, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής ρευστότητας.

Ο κ. Χατζημάρκος επανέλαβε την πάγια θέση του ότι το τουριστικό προϊόν δεν θα πρέπει με κανένα τρόπο να συνδέεται με την πολιτική κατάσταση της χώρας, επισημαίνοντας πάντως ότι αυτό δεν είναι εύκολο, κυρίως λόγω των δημοσιευμάτων μερίδας διεθνών ΜΜΕ.

Ο κ. Λειβαδάς από την πλευρά του αναφέρθηκε στα συμπεράσματα που προέκυψαν, όσον αφορά την πορεία της φετινής σεζόν, από τις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις όπου η Ελλάδα είχε παρουσία. Δίνοντας έναν τόνο συγκρατημένης αισιοδοξίας, ανέφερε πως «παρά το γεγονός πως τους προηγούμενους μήνες παρατηρήθηκε μία συγκράτηση στον ρυθμό των κρατήσεων, εάν τα δεδομένα παραμείνουν ως έχουν, η χώρα οδεύει προς μια τρίτη χρονιά με θετικό πρόσημο στον τουρισμό».

Κοινός τόπος στη συζήτηση των κ.κ. Χατζημάρκου, Λειβαδά και Καμπουράκη ήταν ότι ο κύκλος της πολιτικής αβεβαιότητας θα πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, ώστε η αρνητική επίδρασή της στον τουρισμό, τη μοναδική αναπτυξιακή «μηχανή» της χώρας, να περιοριστεί και ει δυνατόν να απαλειφθεί πλήρως, μέχρι τη λήξη της τουριστικής περιόδου.




































Σχόλια