Δήμητρα Αλιπράντη: «Μοναδική εμπειρία το ΟΑΚΑ»


Ονειρο κάθε παιδιού που ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στον αθλητισμό είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Να διακριθεί, να αγωνιστεί σε έναν από
τους κορυφαίους συλλόγους της χώρας του και να συμμετέχει σε κάποιο από τα μεγαλύτερα γήπεδα.

Μια τέτοια απίστευτη εμπειρία έζησε και η ομάδα κορασίδων του Α.Ο. Πάρου. Τα κορίτσια του Θοδωρή Καζακίδη στην πρώτη τους συμμετοχή σε τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπάσκετ μπορεί να μην κατάφεραν να πατήσουν κορυφή, ωστόσο αυτό που θα έχουν να θυμούνται όταν μεγαλώσουν και θα το διηγούνται στα παιδιά τους και στα εγγόνια τους είναι πως πάτησαν αγωνιζόμενες στο παρκέ του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου (ΟΑΚΑ).

Ενα γήπεδο μύθος. Ενα γήπεδο, το οποίο όταν κατασκευάστηκε (σ.σ. 1995) πολλά εκ των κοριτσιών της παριανής ομάδας δεν είχαν καν γεννηθεί και μόλις μεγάλωσαν το έβλεπαν από την τηλεόραση.


Ενα γήπεδο που έχει υπάρξει έδρα του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου και έχει υπάρξει έδρα των ομάδων για τους αγώνες της Ευρωλίγκα. Εχουν διεξαχθεί 3 τελικοί Κυπέλλου Μπάσκετ Ελλάδος το 1997, το 2001, το 2007 και φέτος, κατά τους οποίους αναδείχθηκαν κυπελλούχοι ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Το 2007 διεξήχθη στο ΟΑΚΑ το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Τροπαιούχος αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός που ταυτόχρονα χρησιμοποιούσε ως έδρα το γήπεδο. Το 2004 το κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ φιλοξένησε τα αγωνίσματα της ενόργανης γυμναστικής, του τραμπολίνο και του μπάσκετ που διεξήχθησαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Κατά καιρούς φιλοξενούνται συναυλίες καλλιτεχνών και άλλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision το 2006.

Φτάνοντας στο σήμερα και λίγες ημέρες νωρίτερα, στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Α.Ο. Πάρου με τον Αιγαία Χίου και ενώ είχαν περάσει λίγα αγωνιστικά λεπτά, πήρε φωτιά ένας από τους προβολείς του βοηθητικού γηπέδου του ΟΑΚΑ, όπου διεξήχθησαν οι αγώνες.

Το ματς φυσικά σταμάτησε, επικράτησε ανησυχία και προς στιγμή όλοι πίστεψαν πως ήταν αδύνατη η συνέχισή του. Οι αρμόδιοι, ωστόσο, βρήκαν μία λύση. «Η συνέχεια θα δινόταν στο κεντρικό γήπεδο», τους είπαν!!!

Χωρίς να το πιστεύουν οι ομάδες μετακόμισαν και τους πήρε αρκετός χρόνος να συνειδητοποιήσουν την απρόσμενη αυτή εξέλιξη. Τα συναισθήματα απίστευτα. Ολα τα βλέμματα στραμμένα στο επιβλητικό θέαμα των λαβάρων στην κορυφή, στη μεγαλοπρέπεια των κερκίδων και στο αχανές στάδιο.

Μία εκ των νεαρών παικτριών της ομάδας της Πάρου, η 13χρονη Δήμητρα Αλιμπράντη μίλησε στο «SportCyclades» για την εμπειρία αυτή.

«Είμαστε ιδιαίτερα τυχερές που ένα μικρό ατύχημα έγινε η αφορμή να αγωνιστούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδος», είπε η Αλιμπράντη και συνέχισε: «Ηταν μοναδική και αξέχαστη εμπειρία».

Δεν ξέχασε να αναφερθεί και στον προπονητή της, Θοδωρή Καζακίδη: «Ολα αυτά οφείλονται στον φοβερό μας προπονητή που μας χάρισε αυτή την εμπειρία. Ευχαριστώ πολύ τόσο αυτόν, όσο και τις συμπαίκτριές μου».


Οσο για την πρώτη συμμετοχή του Α.Ο. Πάρου σε τελική φάση πανελληνίου πρωταθλήματος, η νεαρή αθλήτρια τόνισε: «Εκτιμώ πως όλα τα κορίτσια δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό που θα μπορούσαμε σε αυτό μας το ταξίδι. Θεωρώ πως ήμασταν τυχερές που κάναμε δύο νίκες και πολύ χαρούμενη και ενθουσιασμένη για αυτό. Ελπίζω και εις ανώτερα».


πηγή: sportcyclades.gr

Σχόλια