Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου για την Εργατική Πρωτομαγιά



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμη χρονιά η Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής
Ενωσης, αντιμέτωπους με τις πολιτικές της λιτότητας και της συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Στη χώρα μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, τα «συνήθη υποζύγια», έχουν πληρώσει και πληρώνουν τις συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, που επέβαλαν τη βίαιη αναπροσαρμογή των εισοδημάτων τους μέσα από τη δραστική μείωση μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων, επιδομάτων, αλλά και μέσα από τη μεγάλη αύξηση της φορολογίας. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και η διάλυση της Υγείας είχε σαν αποτέλεσμα τη δυσκολία πρόσβασης σε μια σειρά από αγαθά και υπηρεσίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη της Σύρου που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρει μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Η πολιτική αλλαγή που έγινε στη χώρα μας στις 25 Γενάρη, είναι αποτέλεσμα των εργατικών και λαϊκών αγώνων των τελευταίων χρόνων και ανοίγει τον δρόμο για την απαλλαγή από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους. Βρισκόμαστε μπροστά σε έναν πολιτικό εκβιασμό των «δανειστών», σε μια σκληρή πολιτική και ακραία ταξική μάχη που σαν στόχο έχει την αναίρεση των επιλογών του ελληνικού λαού. Οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ μαζί με τα ντόπιους συμμάχους τους και τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν να πνίξουν το δικαίωμα του λαού μας να αλλάξει τη ζωή του και την πορεία της χώρας μας.

Ο αγώνας μας ενάντια στο δόγμα της νεοφιλελεύθερης λιτότητας, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους τους χρέους, για εθνικοποίηση των τραπεζών, για μια χώρα κυρίαρχη, ανεξάρτητη, δημοκρατική, με δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, με προτεραιότητα τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, του λαού συνεχίζεται. Δεν θα υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, δε θα σκύψουμε το κεφάλι, δεν κάνουμε πίσω. Στους πολιτικούς και οικονομικούς εκβιασμούς διαπραγματευόμαστε με τα δικά μας όπλα: τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, την οργάνωση, την ενότητα και τον συντονισμό των αγώνων, την ταξική μας αλληλεγγύη.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ


ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

Σχόλια