Ρύθμιση θα υποχρεώνει τους υπουργούς να έχουν φρούρηση θέλουν δεν θέλουν


ΑΦΟΡΜΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ


  
Φωτογραφικό» τρόπο ρύθμισης για την υποχρεωτική φρούρηση του… ατίθασου Γιάνη Βαρουφάκη, παρά τις αρνήσεις του, από αξιωματικούς της
ΕΛ.ΑΣ. και όχι από την καθ’ όλα προστατευτική αγκαλιά της bodyguard-συζύγου του Δανάης Στράτου, αναζητούν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» να έδωσε εντολή για την εκπόνηση σχετικής μελέτης από αξιωματικούς της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων.

«Αν κάποιος χθες έβγαζε πιστόλι; Αν τα γυάλινα μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν ήταν σφαίρες; Αν κάποιος τον σκότωνε, μπορεί να φανταστεί κανείς τις συνέπειες για τη χώρα; Ποιος θα είχε την ευθύνη; Το θύμα που δεν ήθελε να τον φρουρούν ή η Αστυνομία που δεν το έκανε; Κάποιοι υπουργοί πρέπει να καταλάβουν ότι η απαιτούμενη προστασία τους είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για τους ίδιους αλλά και για τη χώρα που επέλεξαν να υπηρετήσουν», δηλώνουν έντονα στην εφημερίδα κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου.

Ουσιαστικά αναζητείται τρόπος, κανονισμός, νομοθετικό πλαίσιο που, όπως στην περίπτωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του πρωθυπουργού, να καθιστά σε ένα βαθμό υποχρεωτική τη συνοδεία ασφαλείας για κάποιους υπουργούς, ακόμη και αν εκείνοι την αρνούνται, όπως και την αποφυγή κίνησής του σε σημεία και χώρους που χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι για τον «στόχο».





Σχόλια