Το Ελεγκτικό Συνέδριο ξεμπλοκάρει την ανάπλαση της Λεωφόρου


Επιτρέπει την υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατ. ευρώ

Ανοίγει ο δρόμος, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο υπό τον πρόεδρό του Νίκο Αγγελάρα, για την αναβάθμιση του γηπέδου του
Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οπως είναι γνωστό, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε πει «όχι» για το κονδύλι των 7 εκατ. ευρώ που του είχε χορηγηθεί από τον τέως περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό για την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελόκηπους.

Οι σύμβουλοι του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχαν κρίνει ότι η επίμαχη χορήγηση είναι αντίθετη στο δημόσιο συμφέρον, ενώ παράλληλα παραβιάζεται και η αρχή της οικονομικότητας.

Ομως, ο Παναθηναϊκός άσκησε έφεση και έτσι τώρα η μείζονα επταμελής σύνθεση σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, μετά από θετική εισήγηση του κ. Αγγελάρα, έκρινε ότι πρέπει να επιτραπεί η υπογραφή της επίμαχης προγραμματικής σύμβασης των 7 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση της έδρας του Παναθηναϊκού.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί σχεδόν ομόφωνα, έκριναν ότι οι εργασίες επί του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Παναθηναϊκού, καθιστούν το γήπεδο πιο ασφαλές τόσο για τους αθλητές όσο και για τους φιλάθλους που το επισκέπτονται.

Συγχρόνως όμως οι εργασίες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του γηπέδου ανταποκρίνονται στις πρόσθετες προδιαγραφές που απαιτούνται από τους ελληνικούς κανονισμούς για τη διεξαγωγή του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, αλλά και σε εκείνες τους κανονισμούς που ορίζονται από την αρμόδια ποδοσφαιρική ομοσπονδία (ΟΥΕΦΑ).

Παράλληλα, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι η χρηματοδότηση της περιφέρειας Αττικής με σκοπό την αναβάθμιση του γηπέδου «Απόστολος Νικολαΐδης» άπτεται του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος που προκύπτει εμμέσως από τη διεθνή προβολή και διαφήμιση της χώρας μας.


Επίσης, κρίθηκε ότι η νομιμότητα της χρηματοδότησης της περιφέρειας Αττικής δεν προσκρούει στη γενική αρχή της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Σχόλια