Τέσσερις μέρες μετά από το χτύπημα του Eγκέλαδου - Απέραντο νεκροταφείο το Νεπάλ - Ταραχές στο Κατμαντού


Το Νεπάλ παραδέχεται λάθη στον χειρισμό του καταστροφικού σεισμού - Σύμφωνα με το AFP, η τοπική αστυνομία αγωνίζεται να αποκαταστήσει την
τάξη καθώς οι κάτοικοι του Κατμαντού το εγκαταλείπουν κατά εκατοντάδες.

Σε πελώριο νεκροταφείο έχει μετατραπεί το Νεπάλ, όπου ο τραγικός απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ που χτύπησε τη χώρα το Σάββατο έχει ήδη ξεπεράσει τους 5.000 νεκρούς και μπορεί να αγγίξει τους 10.000, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις.


Τέσσερις μέρες μετά από το χτύπημα του Eγκέλαδου, η οργή έχει κορυφωθεί καθώς πολλοί ντόπιοι παραμένουν αποκλεισμένοι σε απομονωμένα χωριά και πόλεις, περιμένοντας οποιουδήποτε είδους βοήθεια, ενώ οι αρχές δηλώνουν αδυναμία να φτάσουν σε απομακρυσμένες ορεινές περιοχές.

Παρά τη σημαντική διεθνή βοήθεια που έχει αποσταλεί σε ανθρώπινο δυναμικό και χρήματα, ορισμένα μέλη της κυβέρνησης παραδέχτηκαν ανοιχτά τις τελευταίες ώρες ότι αντέδρασαν αργά στην καταστροφή που ισοπέδωσε την πόλη του Κατμαντού και άλλες περιοχές της χώρας.

Ο υπουργός Πληροφοριών της χώρας Minendra Rijal δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για μία καταστροφή πρωτοφανούς κλίμακας. Υπήρξαν ορισμένες αδυναμίες στη διαχείριση των επιχειρήσεων παροχής βοήθειας. Από την Τετάρτη θα διορθώσουμε ορισμένα πράγματα».

Την ίδια ώρα, στο Κατμαντού, σύμφωνα με το AFP, η αστυνομία αγωνίζεται να αποκαταστήσει την τάξη καθώς οι κάτοικοι που επλήγησαν από τον σεισμό εγκαταλείπουν την πόλη κατά χιλιάδες και έχουν εκδηλωθεί επεισόδια λόγω έλλειψης μέσων συγκοινωνίας.


Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν κοντά στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων την Τετάρτη, έπειτα από ανακοίνωση ότι θα υπάρξουν καινούργια δρομολόγια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν ταραχές όταν τα λεωφορεία δεν εμφανίστηκαν.

Σχόλια