Συναρπαστική πρεμιέρα του 48ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου


Με σύμμαχό τους τον Θεό άνεμο, τα πληρώματα που συμμετέχουν στον 48ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανδρου έφτασαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στη Χώρα της Ανδρου!

Το πρώτο σκέλος ενός από τους πλέον ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε με επιτυχία! Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στις 16:30
από τον Κόλπο της Βουλιαγμένης και τα σκάφη που συμμετείχαν χρειάστηκε να καλύψουν μια απόσταση 72 ναυτικών μιλίων μέχρι τον τελικό τους προορισμό, τη Χώρα της Ανδρου.

Οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι, εντάσεως μέχρι 6 μποφόρ, επέτρεψαν τη διεξαγωγή ενός συναρπαστικού και γρήγορου σε εξέλιξη αγώνα, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, με τον τερματισμό όλων των συμμετοχών στη Χώρα της Ανδρου.

Στο πρώτο του ταξίδι, το σκάφος Black Jack του Μάκη Κουρτέση, ήταν αυτό που έκοψε πρώτο το νήμα του τερματισμού! Μάλιστα, το Black Jack είχε δείξει από νωρίς ότι θα είναι ένα από τα φαβορί, καθώς ήταν το πρώτο σκάφος που έφτασε στο νησάκι του Πατρόκλου, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού βρισκόταν στις πρώτες θέσεις, μαζί με το Erytos ΙΙ Cosmote και το My Way.

Εχθές, το πρόγραμμα για τους ιστιοπλόους περιλάμβανε... ξεκούραση και ένα BBQ στον όμορφο κήπο του Ξενοδοχείου Παράδεισος, ενώ το βράδυ  πραγματοποιήθηκε η συναυλία του διεθνούς φήμης Ελληνα τενόρου, Μάριου Φραγκούλη, που θα εμφανίστηκε παρέα με την guest star μουσικό Κατερίνα Πολέμη. Η δράση θα συνεχιστεί σήμερα με τη διεξαγωγή του τοπικού αγώνα «όρτσα-πρίμα», ο οποίος παραδοσιακά πραγματοποιείται στον κόλπο της Χώρας της Ανδρου και θα έχει την επωνυμία «Liberty Regatta».

Φώτο: Icarus Sailing Media / Nikos Zagas


Δείτε το video από το πρώτο σκέλος της διοργάνωσης:


Σχόλια