Ετσι σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ την επανεκλογή του Μπλάτερ

 
Η επικράτηση του Ζεπ Μπλάτερ στη μάχη για την προεδρία της FIFA έφερε ποικίλα σχόλια από τα ΜΜΕ, με τα αγγλικά να είναι αρκετά καυστικά προς τον Ελβετό και
να κάνουν λόγο για ήττα του ποδοσφάιρου.

Τα περισσότερα από τα 209 μέλη της FIFA (133 για την ακρίβεια) έδωσαν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζεπ Μπλάτερ για να παραμείνει για πέμπτη διαδοχική φορά στον προεδρικό θώκο, μένοντας ανεπηρέαστα από το μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε πριν λίγες ημέρες, και το γεγονός αυτό προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις.

Αρκετά από τα μίντια του εξωτερικού «αποδοκίμασαν» με τις τοποθετήσεις τους τη νέα επικράτηση του Μπλάτερ, ενώ εκείνοι που τάχτηκαν ανοιχτά εναντίον του και υπενθύμισαν την απειλή του Πλατινί από απουσία των ευρωπαϊκών χωρών από τα προσεχή μουντιάλ ήταν τα αγγλικά.

Διαβάστε τα σχόλια ξένων ΜΜΕ για την επανεκλογή Μπλάτερ:

Daily Mail: Μπλάτερ - ποδόσφαιρο 1-0: Ο πρόεδρος της FIFA έριξε νοκ-άουτ τον Αλί στη μάχη για την προεδρία αλλά για πόσο καιρό μπορεί να προσκολλάται στην εξουσία εν μέσω σκανδάλου διαφθοράς; Το ποδόσφαιρο σε κρίση, θα μποϊκοτάρουν τα ευρωπαϊκά έθνη το μουντιάλ όπως απείλησε ο Μισέλ Πλατινί;

Mirror: Ο Ζεπ Μπλάτερ αψηφά το σκάνδαλο διαφθοράς για να κερδίσει την ιστορική πέμπτη θητεία του ως πρόεδρος της FIFA μετά την απόσυρση του πρίγκιπα Αλί.


BBC: Η FIFA επανεξέλεξε τον Μπλάτερ για πρόεδρό της, καθώς ο αντίπαλός του αποσύρθηκε μετά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, η οποία επισκιάστηκε από κατηγορίες για διαφθορά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Telegraph: Θόρυβος στην Ευρώπη για την επανεκλογή του Μπλάτερ. Ο πρόεδρος της FIFA επιβίωσε από το σκάνδαλο διαφθοράς... προς το παρόν. Παράξενη η ομιλία  του για τον Θεό και την «αγάπη για περισσότερες κυρίες». Ο πρόεδρος της FA ισχυρίζεται πως ίσως η Αγγλία αποχωρήσει από το μουντιάλ.



Gazzetta dello Sport: Επανεξελέγη ο Μπλάτερ. Ο συνυποψήφιος Αλί αποσύρεται.

Sportmediaset: Προεδρία FIFA, θριάμβευσε ο Μπλάτερ. Η πέμπτη θητεία του θα λήξει το 2019.

Αs: Ο Μπλάτερ επανεξελέγη: ο Αλί αποσύρθηκε πριν τη δεύτερη ψηφοφορία.

Marca: Τίποτα δεν αλλάζει στη FIFA. Ο Γιόζεφ Μπλάτερ επανεξελέγη πρόεδρος.



Εquipe: Ο Μπλάτερ έμεινε στη θέση του.


Kicker: Η FIFA γαντζώθηκε στον τοίχο.

Σχόλια