Συνάντηση της ΠΝΑΙ με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού»


Η εντεταλμένη της ΠΝΑΙ Χαρούλα Γιασιράνη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο και την
πρόεδρο Κατερίνα Κρητικού και μέλη του συλλόγου «Μαμάδες στη Ρόδο», στο πλαίσιο των δράσεων που γίνονται και για την ενίσχυση του «Χαμόγελου του παιδιού» στα Δωδεκάνησα.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων αλλά και ενδεχόμενη συνεργασία της περιφέρειας τόσο με το «Χαμόγελο του παιδιού» αλλά και τον σύλλογο «Μαμάδες της Ρόδου».

Αφού έγινε εκτενής διάλογος σχετικά με την προστασία των παιδιών στην περιοχή μας αλλά και γενικότερα, εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που μπορεί να παράσχει ο οργανισμός στην περιοχή μας.

Ηδη βρίσκεται κινητή οδοντιατρική μονάδα στην Κάρπαθο πλαισιωμένη από εθελοντές οδοντιάτρους των νησιών μας για να εξετάσουν παιδιά, δωρεάν.

Ζητήθηκε συνδρομή και συνεργασία από την πλευρά του κ. Γιαννόπουλου για υλοποίηση κοινών δράσεων μέσα από τη χρήση ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πόρων.

Από την πλευρά της η κα Γιασιράνη ενημέρωσε τον κ. Γιαννόπουλο ότι σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις και οι άξονες των προσκλήσεων που θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια για δράσεις που θα μπορούσαν να ενταχθούν.

Τέλος, συμφωνήθηκε με την πρόεδρο των «Μαμάδων της Ρόδου» Κατερίνα Κρητικού ότι θα γίνουν δράσεις του συλλόγου που θα υποστηρίξει η Περιφέρεια Ν.Α., επ' ωφελεία των παιδιών.


Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος
Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων


Χαρίκλεια Ε. Γιασιράνη

Σχόλια