Χαράλαμπος Κόκκινος: Τίποτα δεν χαρίζεται - όλα κατακτώνται με αγώνες και προσπάθεια

        ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ


ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Εχοντας ως δεδομένο ότι το πρώτο αγωνιστικό βήμα των νησιωτών μας πραγματοποιήθηκε με την κινητοποίηση της Πέμπτης 28/5/2015 στην Πλατεία Κύπρου στη Ρόδο,
και με δεδομένο ότι εξακολουθεί να υφίσταται ο κίνδυνος για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, ο  χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χ. Κόκκινος καταθέτει δημόσια πρόταση για ολοκληρωμένο διεκδικητικό και αγωνιστικό πλαίσιο για το θέμα:

- Είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθεί για την έκταση του προβλήματος η κοινή γνώμη, με ανακοινώσεις και διαφημιστικό σποτ, για τις επιπτώσεις που θα έχει στα νησιά μας η πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Απαιτείται ενημερωτική καμπάνια σε τοπικά αλλά και σε κεντρικά ΜΜΕ, ώστε να μην δημιουργούνται ερωτηματικά και άλλες εντυπώσεις στους συμπατριώτες μας που ζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.
- Συμβολικό κλείσιμο των ΟΤΑ (περιφέρεια, δήμοι) και των εμπορικών καταστημάτων (από λίγες ώρες μέχρι ένα ολόκληρο 24ωρο) ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
- Νέα παράσταση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή καθώς και εκδήλωση στο Μετρό του Συντάγματος, σε ώρα αιχμής του επιβατικού κοινού, ώστε να γνωστοποιηθεί στο αθηναϊκό κοινό το μείζον αυτό πρόβλημα.
- Παρεμβάσεις, με επιστολές αλλά και με φυσική παρουσία αντιπροσωπείας της περιοχής μας, στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς (Ευρωπαϊκή Ενωση, Επιτροπή των Περιφερειών της Ε.Ε., κ.ά.).
- Παρέμβαση στην ελληνική κυβέρνηση και στους «Θεσμούς» με κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων και ψηφίσματος διαμαρτυρίας.
- Ανάρτηση πανό και μαύρων σημαιών σε κεντρικά σημεία του νησιού μας.
- Νέα διευρυμένη σύσκεψη «παναιγαιακού χαρακτήρα» στην Αθήνα με πρόσκληση προς τα στελέχη της κυβέρνησης, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές του Αιγαίου και τους παραγωγικούς φορείς με αίτημα για συνάντηση αντιπροσωπείας της περιοχής μας με τον πρωθυπουργό.


Οι παραπάνω ενέργειες πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα διότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, και μόνο με συλλογική προσπάθεια και ευθύνη μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Αλλωστε  τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται με αγώνες και προσπάθεια.

Σχόλια