Αμεση λύση από το Λιμενικό Ταμείο για το λιμάνι της Αντιπάρου

(Του ανεξ. δημοτικού συμβούλου Αντιπάρου Φαρούπου Βασιλείου)
    
Στις 26-05-2015 η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου ξεκίνησε με την παρουσία του μοναδικού λιμενικού υπαλλήλου που βρίσκεται στο νησί, του κ. Μαρινάτου Αναστάσιου. Ανέφερε ότι όλος ο κόσμος ξεσπάει πάνω του και ρώτησε το Δημοτικό Συμβούλιο αν προτίθεται να τον βοηθήσουν υποδεικνύοντάς του που θα παρκάρει ο κόσμος. Ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τις κίτρινες διαγραμμίσεις, οι οποίες έχουν σβηστεί καθώς επίσης και για διάφορα άλλα μικροπροβλήματα. Ρώτησε αν αρέσουν οι κορδέλες που έχει τοποθετήσει και τόνισε ότι όλοι οι
καταστηματάρχες στο λιμάνι τον φωνάζουν για τα αυτοκίνητα που βρίσκονται μπροστά στα μαγαζιά τους. 

          Μια κραυγή βοήθειας, με πολύ όμορφο τρόπο, από έναν υπάλληλο ο οποίος θέλει να κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν μπορεί, όμως, και ψάχνει λύσεις!
   
      Τον λόγο πήρε ο δήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε ότι έχει κάνει ενέργειες και πιέζει να έρθουν τουλάχιστον 4 λιμενικοί υπάλληλοι. Για τις διαγραμμίσεις είπε ότι έχει παραγγελθεί μπογιά και την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμες, καθώς επίσης ότι έχει γίνει παραγγελία για πινακίδες και σήματα τα οποία θα μπουν στο λιμάνι και στον πεζόδρομο. Στο μόνο που δεν μπορεί να απαντήσει είναι αν θα επιτρέπεται η ολιγόλεπτη στάση και το πως θα ελέγχεται αυτό. Πιστεύει, όμως, ότι θα βρεθούν λύσεις και δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
 
 Σε διαφορετικό μήκος κύματος ο αντιδήμαρχος, υποστήριξε ότι δεν μπορεί να δοθεί λύση άμεσα. Ανέφερε Αστυνομικές Διατάξεις και προηγούμενες  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και πως για να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση θα πρέπει να γίνει μελέτη. Μια μελέτη όμως που αυτή τη στιγμή ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει και που χωρίς αυτή δεν μπορεί να τοποθετηθεί ούτε ένα σήμα, γιατί εάν τοποθετηθεί δεν θα μπορεί να ισχύσει. Γι΄αυτό όπως ανέφερε, δεν μπορεί να δοθεί άμεση λύση. Η λύση θα μπορέσει να δοθεί στο μέλλον.
  
Μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου υπήρξε και διχογνωμία όταν ο αντιδήμαρχος είπε ότι έχει δοθεί μελέτη σε γραφείο για την κυκλοφορία στο λιμάνι, απαντώντας του ο δήμαρχος ότι ακόμα δεν έχει δοθεί πουθενά. Μια διχογνωμία που εμένα προσωπικά μου άφησε το ερώτημα αν τελικά ο δήμος έχει τη δυνατότητα να κάνει μελέτη ή δεν έχει και τι να πιστέψω!

 Η προσωπική μου άποψη για το θέμα είναι συγκεκριμένη και ειπώθηκε στο συμβούλιο. Από τότε που αποφασίστηκε η υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού σε Λιμενικό Φυλάκιο, αφήνοντας το νησί με έναν λιμενικό, θα πρέπει να ζητηθεί βοήθεια από το Λιμενικό Ταμείο. Ο αντιδήμαρχος ως εκπρόσωπος της Αντιπάρου, καθώς και ο ίδιος ο δήμαρχος, θα πρέπει να ενημερώσουν και να πιέσουν ώστε όπως στο παρελθόν το Λιμενικό Ταμείο έστειλε άτομα τα οποία ήλεγχαν τις σταθμεύσεις στο λιμάνι, έτσι να κάνει και φέτος. Δύο με τρία άτομα υπό την καθοδήγηση του κ. Μαρινατου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν ΑΜΕΣΗ λύση!
  
Πρέπει πρώτα βέβαια να συνεννοηθούμε μεταξύ μας!

  
                                                                                 


Σχόλια