Ενταση στη Βουλή: Ο Σαμαράς αποκάλεσε την Κωνσταντοπούλου «δικτάτορα» και κάλεσε τον Τσίπρα να τη μαζέψει

Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του Σόιμπλε για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό...


Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του για το δημοψήφισμα, όταν ξαφνικά προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα της βουλής. Οπως αποδείχτηκε, την ώρα που μιλούσε ο Αντώνης Σαμαράς, ανέβηκε στη θέση του προέδρου η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που εξόργισε του βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Οπως φαίνεται, το άρθρο 66 της βουλής δεν επιτρέπει την επιστροφή στο προεδρείο της προέδρου, εφόσον έχει αγορεύσει από το βήμα της. Αυτό επεσήμανε και ο κύριος Σαμαράς που της ανέφερε πως «μπορεί να είναι νέα, όμως πρέπει ως πρόεδρος της βουλής πρέπει να γνωρίζει τον κανονισμό».

Η ένταση συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά το γεγονός πως η κα Κωνσταντοπούλου ζητούσε από τους βουλευτές να καθίσουν στις θέσεις τους και να ηρεμήσουν. Παρ' όλα αυτά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε και πάλι το λόγο επιτιθέμενος στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Να το πάρετε χαμπάρι το έχετε παρακάνει. Δεν είστε δικτάτορας. Εσείς κ. Τσίπρα να τη μαζέψετε».... 



Μετά από αυτή την ένταση ο κ. Σαμαράς κατέβηκε από το βήμα και οι βουλευτές της Ν.Δ. αποχώρησαν από την αίθουσα κάτω από φωνές και αποδοκιμασίας. Ο κ. Τσίπρας παρενέβη και ζήτησε από όλους ψυχραιμία, αναγνωρίζοντας το ατόπημα της κα Κωνσταντοπούλου.

 Ζήτησε από την πρόεδρο να ζητήσει διάλειμμα 10 λεπτών και έτσι να επιστρέψει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και να συνεχίσει την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα μετά το διάλειμμα όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας θα μπορεί και η πρόεδρος της Βουλής να παρίσταται.

Δεκτή έκανε την πρόταση του πρωθυπουργού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου για ολιγόλεπτο διάλειμμα της διαδικασίας, προκειμένου να επιστρέψει στο βήμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποχώρησαν. Οταν επέστρεψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη θέση της, μετά τη 10λεπτη διακοπή θέλησε να εξηγήσει γιατί δεν αποχώρησε λέγοντας «Θέλησα να τιμήσω τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να προεδρεύσω».

«Με χαρά θα σας ακούσω από κάτω», είπε η κα Κωνσταντοπούλου. Δείτε το επεισόδιο:


Τσίπρας: Δεν θα ζητήσουμε άδεια από Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό Το δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης της κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την πρόταση των τριών Θεσμών.

«Θα σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα. Θα υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και ταυτόχρονα τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης» πρόσθεσε. Παράλληλα, σημείωσε πως η σημερινή ημέρα θα μείνει στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία με μελανά χρώματα, όχι μόνο γιατί κάποιοι αποφάσισαν έξω και πέρα από κάθε θεσμική διαδικασία να συνεδριάσουν αποκλείοντας έναν ισότιμο εταίρο, αλλά και γιατί αμφισβητήθηκε από υπουργούς Οικονομικών το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει δημοκρατικά για το μέλλον.  

Η απάντηση του ελληνικού λαού πρέπει να είναι πάνδημη, συνέχισε και επισήμανε ότι «δεν θα ζητήσουμε την άδεια από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Ντάισεμπλουμ για να δώσουμε τον λόγο στον ελληνικό λαό και να διαφυλάξουμε τη δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε». «Διαπραγματευτήκαμε με ανοιχτά χαρτιά και με διάθεση συνεργασίας, με στόχο έναν έντιμο συμβιβασμό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι και προσωπικά έκανα ό,τι ήταν δυνατό. Στο τέλος επικράτησαν οι ακραίες φωνές μεταξύ των εταίρων και των θεσμών» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε πως κάθε πολίτης αυτού του τόπου γνωρίζει πως η Ελλάδα έκανε ειλικρινή προσπάθεια διαπραγμάτευσης. «Από τις πρώτες μέρες της εκλογής μας δώσαμε σκληρή μάχη για τον λαό και την πατρίδα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι «διαπραγματευτήκαμε με την πλάτη στον τοίχο σε συνθήκες πρωτοφανούς ασφυξίας». Σαμαράς: Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία «Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: « Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη.

Εχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία «Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ», συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς και συνέχισε: Η συμφωνία που εσείς κάνατε είναι το χειρότερο μνημόνιο και περιέχει οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη». Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: « «Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης την οποία καταγγέλλετε. Εάν έχετε το θάρρος βγείτε στον ελληνικό λαό και συγκρίνετε την πρότασή της με το κείμενο που θέτετε σε δημοψήφισμα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τα ευρωπαϊκά κόμματα να ματαιώσουν το πραξικόπημα Τσίπρα. «Το πραξικόπημα δεν θα περάσει στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας Ζάμπια. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να βγει εκτός Ευρώπης και ευρώ».... 



Γεννηματά: Ανακαλέστε το δημοψήφισμα… προχωρήστε σε εκλογές. Η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει την απόφαση για δημοψήφισμα και να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές. «Με την επικίνδυνη πολιτική σας την αμετροεπή σας στάση, την κρυφή σας ατζέντα, οδηγήσατε την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ερωτώ ευθέως τον κ. Τσίπρα: έχετε συναίσθηση της ευθύνης σας απέναντι στον λαό και τη χώρα ή απλά είχατε προσχεδιάσει αυτή τη στάση; Θα κληθείτε να λογοδοτήσετε, ως ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα.


«Το δημοψήφισμα δεν μπορεί πια να γίνει. Το Eurogroup ενημέρωσε ότι η πρόταση δεν υπάρχει πια στο τραπέζι, αλλά και το ανυπόγραφο κείμενο που μας φέρατε δεν ήταν το τελικό. Επί ποιου κειμένου τελικά καλείτε τον ελληνικό λαό να αποφασίσει;».... 



O Θεοδωράκης σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία του κόμματος. Μεγάλη ένταση επικράτησε στη Βουλή όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κινήματος το «Ποτάμι» απευθύνθηκε σε μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τους είπε:

«Δεν ζούσατε ποτέ από την εργασία σας, από τα χέρια σας, ζούσατε πάντα από τη μισθοδοσία  του κόμματος.»... 

Σχόλια