Τη μισή σύνταξη θα δώσει αύριο ο ΟΑΕΕ


Δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι και οι συντάξεις θα καταβληθούν κατά το ήμισυ - Ο συνταξιούχος δεν μπορεί να «σηκώσει» παρά 120 ευρώ, λόγω του ημερήσιου ορίου

«Κουρεμένες» κατά το ήμισυ θα είναι οι συντάξεις του ΟΑΕΕ που θα πιστωθούν αύριο μετά τις 11 το πρωί στους συνταξιούχους. 

Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 272 εκατ. ευρώ που απαιτείται μηνιαίως, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους δεν κατέβαλαν εισφορές.

Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με τη δυσκολία του ΓΛΚ να αντεπεξέλθει στην υποχρέωσή του για καταβολή της μηνιαίας επιχορήγησης οδήγησαν τη διοίκηση του ΟΑΕΕ σε συνεννόηση με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων να λάβει αυτή την απόφαση.

    Αυτή την ώρα ο διοικητής του οργανισμού Τάσος Πετρόπουλος δίνει συνέντευξη Τύπου  για να εξηγήσει τη διαδικασία. Ετσι, από τη μέση σύνταξη του ΟΑΕΕ που είναι 700 ευρώ, αύριο αν καταφέρει το σύστημα ΔΙΑΣ να ανταποκριθεί, θα πιστωθούν τα 350 ευρώ. Βεβαίως ο συνταξιούχος δε μπορεί να «σηκώσει» παρά 120 ευρώ, λόγω του ημερήσιου ορίου.

Σχόλια