Σαμαράς καλεί Τσίπρα σε τηλεοπτικό διάλογο


Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσμτος είναι «ναι» ή «όχι» στην Ευρώπη και το ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του
στην Κ.Ο. του κόμματός του. Πρόσκληση σε τηλεοπτικό διάλογο με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς απηύθυνε ο πρόεδρος της Ν.Δ.
 στον κ. Τσίπρα, ενώ κατέστησε σαφές ότι αίρει την πρόταση συνεννόησης με τον Ελληνα πρωθυπουργό, καθώς κάτι τέτοιο «αφορά μόνον τους πολιτικούς αρχηγούς των φιλευρωπαϊκών μετώπων».

Ο κ. Σαμαράς κατά την ομιλία του ανέδειξε σημείο προς σημείο τι θα σημάνει μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη για άμεση επικοινωνία και συντονισμό «με τα κόμματα που συστρατευόμαστε στην προσπάθεια παραμονής στο ευρώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε «το ‘όχι’ οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και έξοδος από το ευρώ δεν σημαίνει κατάργηση του χρέους». Χαρακτήρισε δε ως «έγκλημα εκ προμελέτης» το δημοψήφισμα – πραξικόπημα και τόνισε πως «η υπευθυνότητα των πολιτών θα υπερισχύσει της ανευθυνότητας Τσίπρα, Καμμένου, Μιχαλολιάκου».

Αναλυτικότερα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι «την επόμενη Τρίτη που υποθέτουμε ότι θα ανοίξουν ξανά οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του ελληνικού λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή».

«Σε πέντε μήνες μας έφεραν σε κλειστές τράπεζες, στάση πληρωμών και ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία και την κοινωνική αναταραχή», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Σχόλια