Νέος γύρος επαφών μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών - Κινητικότητα στο Μαξίμου

 
Νέος γύρος επαφών μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες ώρες με στόχο μια βιώσιμη και αξιοπρεπή λύση λίγο πριν εκπνεύσει η ισχύς του προγράμματος. Αναβλήθηκε και σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός επανεξετάζει τη χθεσινοβραδινή πρόταση Γιουνκέρ, ωστόσο κατ' άλλες πληροφορίες αυτό διαψεύδεται.

Σε tweet του ο δημοσιογράφος Πίτερ Σπίγκελ σημείωσε πως ανώτατος Ελληνας αξιωματούχος διέψευσε την πληροφορία και συμπληρώνει πως ίσως υπάρξει κάποια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας το απόγευμα.

Αναβλήθηκε και σήμερα η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενδεικτικό του γεγονότος ότι όλα είναι υπό εξέλιξη.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε νέα πρόταση από τον πρόεδρο της Κομισιόν, η οποία απορρίφθηκε άμεσα από την κυβέρνηση.

Βάσει κυβερνητικών πηγών, ο πρόεδρος της Κομισιόν ζητά στη νέα πρόταση:

1. Να γίνει αποδεκτό το κείμενο των θεσμών.

2. Ο κ. Τσίπρας να ζητήσει από τους πολίτες να ψηφίσουν «ναι».

3. Οι θεσμοί να αποδεχτούν μια αλλαγή στο κείμενό τους.

4. Η κυβέρνηση να ζητήσει τη σύγκληση έκτακτο Eurogroup.

Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να διαμήνυσε ότι βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση.

Σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει στο δημοψήφισμα «όχι», ενώ κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως ο κ. Τσίπρας ζητά μια σαφή διατύπωση για το χρέος προκειμένου να συναινέσει στην πρόταση Γιουνκέρ, ενώ ο τελευταίος δείχνει πιο διαλλακτικός ειδικά στο θέμα των συντάξεων και της κατάργησης του ΕΚΑΣ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία -εκτός από τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ- με τον Μάρτιν Σουλτς, αλλά και τον Μάριο Ντράγκι.

«Ας μην ονειρεύονται μερικοί... Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί κανονικά» δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.


Σχόλια