«Island hopping»: Δημοσιογράϕοι από τις κυριότερες εϕημερίδες και περιοδικά της Αυστρίας μας περιγράφουν το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που έζησαν

Ταξίδι δημοσιογράϕων και πρακτόρων στις Κυκλάδες 12 – 15 Ιουνίου 2015


Η Ελλάδα των εκατοντάδων νησιών είναι ένας απο τους σημαντικότερους προορισμούς του κόσμου για όσους επιθυμούν να επισκεϕθούν νησιωτικά συμπλέγματα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών.


Τι ιδανικότερο λοιπόν από ένα ταξίδι στις Κυκλάδες.

Το Γραϕείο ΕΟΤ Αυστρίας πήρε την πρωτοβουλία να αποδείξει στο ευρύ κοινό την ευκολία ενός τέτοιου ταξιδιού.

Δημοσιογράϕοι από τις κυριότερες εϕημερίδες και περιοδικά της Αυστρίας όπως Kronen Zeitung (1,2 εκατ. ϕύλλα και από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης), Die Presse, Salzburger Nachrichten, Kleine Zeitung, Woman, Grazetta, Monat, Kronen Bunt, Kurier, στελέχη του Tour Operator Springer Reisen και εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Air Berlin – Flyniki, συμμετείχαν σε ένα ταξίδι σε γνωστά και άγνωστα κυκλαδονήσια όπως Μύκονος, Νάξος, Πάρος και Αντίπαρος.

Η εγγύτητα των νησιών και η εξαιρετική ενδοκυκλαδική συγκοινωνία κατέστησε εϕικτή την επίσκεψη 4 νησιών σε μόλις 4 ημέρες.

Το «island hopping» αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς, ιδίως στους νέους που επιθυμούν να απολαύσουν το μέγιστο από εμπειρίες και εικόνες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σας περιγράϕουμε λοιπόν το πρόγραμμα και τις εμπειρίες που έζησαν οι δημοσιογράϕοι της αποστολής.

Με αϕετηρία τη Μύκονο, η οποία διαθέτει ένα εκ των δύο διεθνών αεροδρομίων στις Κυκλάδες, το ταξίδι περνά στη Νάξο. Το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Κυκλάδων, πλούσιο σε ιστορία από τους πρωτοκυκλαδικούς χρόνους και την αρχαιότητα, επιϕυλάσσει μια εύϕορη, πρωτόγνωρη για κυκλαδονήσι, ενδοχώρα με παραδοσιακά χωριά όπως η Απύρανθος και το Χαλκί με μοναδικά για τους λάτρεις της πεζοπορίας μονοπάτια.

Η Πορτάρα που δεσπόζει στο λιμάνι είναι το σημείο αναϕοράς για κάθε επισκέπτη πριν ξεκινήσει την εξερεύνηση στα δαιδαλώδη σοκάκια του κάστρου έχοντας στον νου τον μίτο της Αριάδνης, που σύμϕωνα με την παράδοση, βρήκε καταϕύγιο στο νησί και με ακούσματα από την «Αριάδνη της Νάξου», μια από τις αγαπημένες όπερες των μουσικόϕιλων Αυστριακών δημοσιογράϕων.

Χιλιόμετρα από αμμώδεις ακτές με πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά ιδανικά για κολύμβηση αλλά και για λάτρεις των θαλασσίων σπορ ολοκλήρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις εντυπώσεις πριν το ταξίδι συνεχιστεί στην Πάρο.

Ο πραγματικός θησαυρός του νησιού κρύβεται λίγα μόλις μέτρα από τον ανεμόμυλο που υποδέχεται τους επισκέπτες στην Παροικία. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή, ένα μοναδικό αριστούργημα βυζαντινής τέχνης με κρυμμένα μυστικά και την πρόκληση να αρχίσεις να μετράς τις πύλες της.

Παραδοσιακά χωριά όπως οι Λεύκες και η Μάρπησσα εναλλάσσονται προσϕέροντας αυθεντικές κυκλαδίτικες εικόνες για να καταλήξουμε σε ένα από τα ωραιότερα ϕυσικά λιμάνια, τη Νάουσα.

Κοσμοπολίτικη αλλά χωρίς να χάνει τη γνησιότητά της, είναι από εκείνα τα χωριά που μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη του κάθε επισκέπτη.

Οι δημοσιογράϕοι επισκέϕθηκαν τη Χρυσή Ακτή και απόλαυσαν τα νερά στο σεληνιακό τοπίο που προσϕέρουν οι κολυμπήθρες.

Τελευταίος σταθμός, το νησί της Αντιπάρου. Ο επίγειος παράδεισος για διάσημους του Χόλιγουντ αλλά και του μυθικού Κύκλωπα. Ενα νησί με υπέροχες παραλίες και μια πανέμορϕη χώρα, εξαιρετικό δείγμα οχυρωματικού οικισμού (Κάστρο).

Ευχαριστούμε θερμά


Τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Τον Δήμο Πάρου

Τον Δήμο Αντιπάρου

και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες Sea Jet και Hellenic Seaways

Σχόλια