Βασίλης Κεγκέρογλου: Να κατατεθεί αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ


         Με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομίας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να  κατατεθεί αίτημα παράτασης του ΕΣΠΑ.


Ο κ. Κεγκέρογλου επισημαίνει ότι επειδή υπάρχει ο κίνδυνος, εκατοντάδες έργα που είναι σε εξέλιξη να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα και επειδή εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Ε.Ε. μέχρι τώρα είναι αντίθετη στην παράταση του προγράμματος, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να παραταθεί το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ έστω κατά ένα εξάμηνο.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κεγκέρογλου είναι η παρακάτω:

«Κύριε υπουργέ,

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ λήγει στις 31-12-2015 αλλά οι συνθήκες που επικράτησαν κυρίως το τελευταίο επτάμηνο δεν άφησαν περιθώρια για την ομαλή υλοποίησή του.

Επειδή υπάρχει ο κίνδυνος, εκατοντάδες έργα που είναι σε εξέλιξη να μην προλάβουν να ολοκληρωθούν με ολέθρια αποτελέσματα για τη χώρα που θα υποχρεωθεί να επιστρέψει πόρους και ταυτόχρονα να πληρώσει και να αποζημιώσει τους αναδόχους ή τους μειοδότες των έργων αυτών και επειδή εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι η Ε.Ε. μέχρι τώρα είναι αντίθετη στην παράταση του προγράμματος,

Ερωτάστε κύριε υπουργέ

1. Εχετε προχωρήσει σε αίτημα προς την Ε.Ε. για παράταση του ΕΣΠΑ τουλάχιστον κατά ένα εξάμηνο;

2. Προτίθεστε να θέσετε το θέμα στις επικείμενες διαπραγματεύσεις;


Σχόλια