Ν.Δ.: Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Οπως καθημερινά αποκαλύπτεται από σωρεία δηλώσεων,  δημοσιευμάτων και πληροφοριών, φαίνεται ότι κάποιοι απεργάζονταν κρυφό σχέδιο για προετοιμασία εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε σκοτεινές και παρακρατικές μεθόδους, επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και το εθνικό συμφέρον. Ουδείς πλέον μπορεί να παρακολουθεί αμέριμνος τα γεγονότα.

Επειδή ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος τηρούν σιγή ιχθύος, η Νέα Δημοκρατία τους καλεί να δώσουν πειστικές και υπεύθυνες εξηγήσεις, να απομακρύνουν άμεσα τα «σταγονίδια της δραχμής» και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Προκειμένου να διαλευκανθεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση και να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός αν τελικά υπήρχε Plan B για Grexit, ποιος έδωσε την εντολή και πότε, ποιος ανέλαβε να το εκπονήσει, ποιος το παρακολουθούσε και ποιος είχε χρεωθεί την τεχνική υποστήριξη του σχεδίου αυτού, η Νέα Δημοκρατία θα αξιοποιήσει άμεσα όλα τα πρόσφορα κοινοβουλευτικά μέσα.

         Στο πλαίσιο αυτό και σε πρώτη φάση:

- Καταθέτουμε επίκαιρη ερώτηση προκειμένου η υπόθεση να συζητηθεί στην «Ωρα του πρωθυπουργού» και καλούμε τον κ. Τσίπρα να ενημερώσει προσωπικά και να δώσει εξηγήσεις για όσα αποκαλύπτονται.

- Καταθέτουμε άμεσα αίτημα για κατά προτεραιότητα εξέταση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, στην πρώτη συνεδρίαση της υφιστάμενης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία, με τον ίδιο ερευνητικό στόχο, προτίθεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Σχόλια