Χαράλαμπος Κόκκινος: Αμεση διευθέτηση του προβλήματος μεταφοράς νερού στα άνυδρα νησιά


          Κ. γενικέ,

Σας αποστέλλω το παρόν έγγραφο στο οποίο ζητώ την άμεση παρέμβασή σας για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει με τη μείωση των δρομολογίων αλλά και την πιθανή παύση κίνησης των πλοίων που μεταφέρουν νερό στα άνυδρα νησιά μας.


Σας μεταφέρω την αγωνία και το αίτημα των δημάρχων και των κατοίκων της Δωδεκανήσου, που βλέπουν διαρκώς να λιγοστεύουν οι υδροφόρες που φτάνουν στα νησιά τους αλλά και των στελεχών της εταιρίας, που μεταφέρουν το πολύτιμο αγαθό του νερού, που ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον Φεβρουάριο του 2015 μέχρι σήμερα.

Αντιλαμβάνεστε ότι θα ήταν καταστροφικό για τους Δωδεκανήσιους αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην περιοχή μας, να βρεθούν αντιμέτωποι με τη λειψυδρία. Βρισκόμαστε χρονικά στη μέση του καλοκαιριού και στη μέση της τουριστικής περιόδου και όπως αντιλαμβάνεστε οι ανάγκες είναι μεγάλες.

Είναι κατανοητές οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα αλλά σε κάποιες περιπτώσεις  -όπως αυτή που σας αναφέρω- θα πρέπει η πολιτεία να δείξει τα γρήγορα και θετικά αντανακλαστικά της.

Είναι γνωστή η αγωνία και οι αγώνες σας για τα ζητήματα των νησιωτών μας και θα ζητούσα άμεσα με αποτελεσματικές ενέργειες να δώσετε λύση στο αδιέξοδο που διαφαίνεται να δημιουργείται.


Με εκτίμηση,

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου


Χαράλαμπος Κοκκινος

Σχόλια