Εγινε ο ανασχηματισμός: Τα ονόματα των νέων υπουργών


Με νέα πρόσωπα στα υπουργεία που κατείχαν στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας που καταψήφισαν τα προαπαιτούμενα τη συμφωνίας με τους δανειστές προχωρά η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός φέρνει στο υπουργείο Εργασίας τον Γιώργο Κατρούγκαλο με υφυπουργό τον Παύλο Χαϊκάλη που θα αναλάβει το «καυτό» χαρτοφυλάκιο των κοινωνικών ασφαλίσεων που κατείχε ο Δημήτρης Στρατούλης. Νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη θέση του κ. Κατρούγκαλου, ο κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης.




Ο πρώην υπουργός Πάνος Σκουρλέτης μετακομίζει στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απ΄ όπου αποχωρεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τη θέση της Νάντιας Βαλαβάνη στο υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Τρύφων Αλεξιάδης. Εκτός κυβέρνησης και ο Κώστας Ησυχος. Νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο Γιάννης Αμανατίδης αναλαμβάνει υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα απόδημου ελληνισμού, μετά την αποχώρηση του Νίκου Χουντή, που κατέλαβε την έδρα στην Ευρωβουλή. Επίσης, νέα κυβερνητική εκπρόσωπος είναι η Ολγα Γεροβασίλη, καθώς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα αναλάβει καθήκοντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στη θέση του Θανάση Πετράκου που καταψήφισε τη συμφωνία...

Περισσότερα στη mixanitouxronou.gr 



Σχόλια