Επαρχείο Πάρου: Οδηγός για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος


Στη δημιουργία οδηγού για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου και Απασχόλησης) της Περιφέρειας  Νοτίου Αιγαίου.



Ο οδηγός είναι στην ουσία ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που περιλαμβάνει τη νομοθεσία που ισχύει ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα την τουριστική περίοδο.

Ειδικότερα, το περιεχόμενό του αφορά τη νομοθεσία σε εστιατόρια καφετέριες και μπαρ γύρω από την τήρηση τιμοκαταλόγων, παροχής υπηρεσιών, προσφοράς ειδών και τροφίμων, τήρησης δελτίου παραπόνων πελατών κ.λπ., ενώ σχετικές οδηγίες παρέχονται και σε θέματα δημόσιας υγείας.

Στο φυλλάδιο, που υπογράφουν οι κ.κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης (αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή Τομέα), Παναγιώτης Κουνάκης (εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης) και Νίκος Καραμαρίτης (εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Δημόσιας Υγείας) αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητοί επιχειρηματίες και αυτή τη χρονιά εκατομμύρια επισκέπτες θα απολαύσουν τις διακοπές τους στη χώρα μας και ειδικότερα στα νησιά μας. Ολοι έχουμε προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο ώστε όταν φύγουν να έχουν τις καλύτερες εντυπώσεις.

       Αυτή τη χρονιά όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στον τουρισμό να κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά προσφέροντάς τους το χαμόγελό μας με ακόμα καλύτερες υπηρεσίες.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προσπαθώντας να συμβάλλει στη διαφύλαξη του τουριστικού προϊόντος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της εξέδωσε το ενημερωτικό φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας.

Ο στόχος μας είναι να γνωρίζουν επακριβώς τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής τις υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Τον παραπάνω οδηγό μπορούν να τον προμηθεύονται όσοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται από το Γραφείο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πάρου.



Με εκτίμηση,


Σχόλια