Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού

Τοποθέτηση στην κρίσιμη κοινή συνεδρίαση της Διαρκών Επιτροπών της Βουλής


Βασικά σημεία της ομιλίας του Νίκου Μανιού στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση:

«Οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης σχετικά με τη διαδικασία του κατεπείγοντως και του όγκου του σχεδίου νόμου προς ψήφιση είναι προσχηματικές γιατί γνωρίζει από τον Δεκέμβρη του 2014 πολύ καλά το σχέδιο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας της νομοπαρασκευαστικής  επιτροπής Χαμηλοθώρη, το οποίο είχε ολοκληρωθεί επί υπουργίας Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η κατηγορία ότι η κακή συμφωνία οφείλεται στη διαπραγμάτευση που έκανε η παρούσα κυβέρνηση είναι ανεδαφική γιατί η νέα συμφωνία είναι αποτέλεσμα της καταστροφικής πορείας της οικονομίας των προηγούμενων πέντε ετών μνημονίων.

Η κυβέρνηση επαγγέλθηκε και υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό μια καλύτερη ζωή στα χρόνια που έπονται, στη διάρκεια του πιο επιθετικού, άναρχου και ανθρωποφάγου σταδίου του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Η διαφορά της Αριστεράς είναι ότι αποτελεί κομμάτι της κοινωνίας και την αφουγκράζεται. Αντιλαμβάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε μια αέναη ταξική πάλη και γι' αυτό η κυβέρνηση δεν θα εγκαταλείψει αυτήν τη μάχη, τη χώρα και τους εργαζόμενους για να διαχειριστούν τα επόμενα χρόνια αυτοί που τους έφεραν στην παρούσα κατάσταση.

Σχόλια