Συνεδρίασε υπό την προεδρία του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου το Δ.Σ. της Αναπτ/κης Εταιρείας της ΠΝΑ



Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στις 16/7/2015 το απόγευμα ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ.:

• Για την επιτυχημένη πορεία ολοκλήρωσης των προγραμμάτων ΤΟΠΕΚΟ και SHAPES αλλά και τις προσπάθειες ολοκλήρωσης των υφιστάμενων προγραμμάτων ΤΟΠΣΑ και ΕΝΕΡΓΕΙΝ.

• Μετά τη συμμετοχή στο Διεθνές Συνέδριο Παρουσίασης των INTERREG στη Θεσσαλονίκη, η διοίκηση και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας ξεκίνησαν επαφές με δυνητικούς εταίρους προκειμένου να διεκδικήσουν οικονομικούς πόρους για τα νησιά μας μέσω της συμμετοχής σε νέα προγράμματα. Είδη έχει ετοιμαστεί και θα κατατεθεί πρόταση για το έργο AGRO CULT στα πλαίσια του INTERREG EUROPE που αφορά δράσεις προώθησης εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Παράλληλα γίνεται προετοιμασία για διεκδίκηση και άλλων έργων στα πλαίσια της επικείμενης πρόσκλησης των MED. Εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος  θα κατατεθεί σχετική πρόταση.

• Εξετάστηκαν προγράμματα που έχουν κατατεθεί προτάσεις και αναμένονται αποτελέσματα (ΕΟΧ, ΚΟΙΝ.ΣΕΠ) και η ανακοίνωσή τους έχει καθυστερήσει.

• Εγκρίθηκαν ομόφωνα (όπως και στο προηγούμενο χρονικό διάστημα) οι οικονομικές δαπάνες του Ιουνίου, αποφασίστηκε η πρόσληψη ορκωτού λογιστή και μετά από αίτημα του μεγαλομετόχου της εταιρείας που είναι η ΠΝΑ και κατατέθηκε τη Δευτέρα 29/6/2015 (3 μέρες μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26/6/2015) θα πραγματοποιηθεί Εκτακτη Γενική Συνέλευση -εκτός συνταρακτικού απροόπτου- την Τετάρτη 12 Αυγούστου το μεσημέρι.                                                                                                
Θυμίζουμε ότι η Αναπτυξιακή Εταιρεία της ΠΝΑ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χρήση του 2014, κατέγραψε κέρδη τα οποία παρέμειναν για λειτουργικούς λόγους στο ταμείο της εταιρείας.

Σχόλια