Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Παιδικό σεμινάριο ξυλογλυπτικής στο Golden Hall


Με σεμινάριο ξυλογλυπτικής για παιδιά συνεχίζεται η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο εμπορικό κέντρο  Golden Hall της Αθήνας, στο πλαίσιο της δράσης Discover South Aegean και συγκεκριμένα στην περίοδο – αφιέρωμα στο νησί της Πάτμου.


Ο Πάτμιος ξυλουργός Γιώργος Καμίτσης μύησε τα παιδιά στην τεχνική της ξυλογλυπτικής και δημιούργησαν μαζί μικρά αντικείμενα από ξύλο. Οι μικροί μας εξερευνητές είδαν πως φτιάχνονται τα  χειροποίητα παραδοσιακά έπιπλα αλλά και μικρά αντικείμενα (σκαμπό, τραπεζάκια, πιάτα, ανάκλιντρα, σκαμνάκια, φωτιστικά) τα χρησιμοποίησαν και έφτιαξαν με τα χέρια τους έχοντας την ανάλογη βοήθεια σκαμνάκι σε μικρή κλίμακα που χωράει παντού και press-papiers από κορμό ευκαλύπτου με φινίρισμα κεριού μέλισσας. Στο τέλος αυτής της μοναδικής εμπειρίας πήραν ως ενθύμιο τις δημιουργίες τους!



Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Golden Hall οργανώνουν τετράμηνη προβολή των 50 νησιών της περιοχής Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δίνοντας στον επισκέπτη του εμπορικού κέντρου τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, τον πολιτισμό και την ιστορία τους.



Κατά τη διάρκεια της περιόδου προβολής των νησιών από τις 20.05 έως και τις 10.09, πραγματοποιούνται σειρά δράσεων μέσα από τις οποίες το κοινό της Αθήνας έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά πολιτιστικά μνημεία, τις τέχνες, τις συναρπαστικές παραλίες και τη γαστρονομία του Νοτίου Αιγαίου. 

Σχόλια