Δήμος Αντιπάρου: Πρόσθετα πρόστιμα στις επιχειρήσεις για τη μουσική εφόσον...

        Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου στις 31-7-2015 έγινε αναφορά από δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας στο θέμα της ακύρωσης της κανονιστικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αντιπάρου από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, που αφορούσε τις Αδειες Χρήσης και Λειτουργίας των Μουσικών Οργάνων. Η απάντηση που εδόθη από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ήταν ότι δεν επηρεάζεται η έκδοση των αδειών από την ακύρωση της κανονιστικής απόφασης.
          
         Τότε βέβαια ήταν που μου δημιουργήθηκε η απορία περί του πώς δεν επηρεάζεται η έκδοση των αδειών, αφού είχα την εντύπωση ότι γι΄αυτό τον λόγο εκδόθηκε η κανονιστική. Και αν δεν ήταν αυτός ο λόγος τότε ποιος ήταν; Η απάντηση του αντιδημάρχου ήταν ξεκάθαρη:

«Εάν σήμερα λειτουργούσε η κανονιστική, είχε δικαίωμα ο δήμος σε κάθε παράβαση που γίνεται για τη μουσική να επιβάλει πρόστιμο. Το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή, να επιβάλει πρόσθετο πρόστιμο στις επιχειρήσεις…».
          
       Ο λόγος, δηλαδή, της έκδοσης της κανονιστικής ήταν ο δήμος να αποκτήσει το δικαίωμα να επιβάλει πρόσθετα πρόστιμα, πέραν των ποινικών κυρώσεων που ορίζει ο νόμος, έπειτα από κάθε παράβαση που βεβαιώνεται από τις αρμόδιες αρχές.
         
       Στα πρώτα λεπτά του ηχητικού της συνεδρίασης όλη η συζήτηση, για όποιον ενδιαφέρεται.
                                                              

                                                          Ο ανεξ.  
                                         δημ. σύμβουλος Αντιπάρου

Φαρούπος Βασίλειος

Σχόλια