Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της για τον απρόσμενο χαμό του συντρόφου Λουκά Κωτσαδάμ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Λουκά Κωτσαδάμ, που έφυγε από τη ζωή, χθες 30 Αυγούστου, σε ηλικία 61 ετών.



Ο σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ γεννήθηκε το 1954 από φτωχή, αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια.

Σπούδασε στη Σιβιτανίδιο Σχολή, όπου οργανώθηκε στην ΚΝΕ το 1974. Το 1975 έγινε μέλος του ΚΚΕ, ιδιότητα την οποία τίμησε ως την τελευταία στιγμή.


Δούλεψε στην ΚΝΕ από στελεχικές θέσεις ως το 1984, αρχικά ως μέλος του Τομεακού Γραφείου του Τεχνικού Επαγγελματικού Σχολείου και αργότερα σαν μέλος της Επιτροπής Αιγαίου, απ’ όπου καθοδηγούσε τις Οργανώσεις Δωδεκανήσου της ΚΝΕ. Το 1984  χρεώθηκε το Αχτιδικό Γραφείο Νότιας Δωδεκανήσου .

Το 1986 μετατέθηκε από την υπηρεσία του στην Αθήνα, όπου συνδέθηκε αμέσως με την Κομματική οργάνωση και εξελέγη στο Αχτιδικό Γραφείο της Κεντροανατολικής Αχτίδας της ΚΟΑ.

Το 13ο Συνέδριο του κόμματος τον βρήκε στην Οργάνωση Αθήνας, όπου έδωσε αταλάντευτα τη μάχη με τον οπορτουνισμό.



Το 1990 επέστρεψε μόνιμα στη Ρόδο, όπου συμμετείχε μαχητικά στο ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΟΤΕ και σε άλλες μαζικές οργανώσεις.

Το 2005 εξελέγη Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου, όπου και παρέμεινε ως το 2013.

Το 2013 ανέλαβε καθήκοντα  στα πλαίσια της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου, μέλος της οποίας ήταν μέχρι σήμερα.

Από τον Απρίλη του 2015, ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Νότιου Αιγαίου.



Ο σύντροφος Λουκάς Κωτσαδάμ στάθηκε ακλόνητος σε κάθε δυσκολία στη ζωή και στον αγώνα για το δίκιο της εργατικής τάξης. Υπηρέτησε με πίστη, την κοσμοθεωρεία μας, την πολιτική και το πρόγραμμα του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά  του, που στάθηκε ως την τελευταία στιγμή στο πλευρό του, στους συντρόφους και τους συναγωνιστές του.

Η πολιτική κηδεία του θα γίνει σήμερα, Δευτέρα στις 18:00 στο νεκροταφείο του Ταξιάρχη στη Ρόδο.

Ρόδος 31-8-2015
Η Τομεακή Επιτροπή

Νότ. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Σχόλια