Η πρόταση του δημοτικού συμβούλου Βασιλείου Χρυ. Φαρούπου για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου για το 2016 και η απάντηση του Δήμου Αντιπάρου

Αρ. Πρωτ.2143                                                                     Ημερ/νια: 28/08/2015 

Προς: κ. δήμαρχο Αντιπάρου                                                                                                                                          
Κοινοποίηση: Πρόεδρο & μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
                  
       «ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΙΦΝΕΙΚΟΥ ΓΙΑΛΟΥ»                                                                                              

Κ. δήμαρχε,

          Η οπτική εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή του Σιφνέικου Γιαλού αφήνει μεγάλα περιθώρια ανάπλασης-αναβάθμισης της περιοχής. Εχοντας υπόψη την κατασκευή των έργων,
 τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή, καθώς επίσης και την εγκαταλελειμμένη έκταση όπου βρισκόταν άλλοτε το γήπεδο ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι ο δήμος θα μπορούσε και θα έπρεπε να ενεργήσει, ώστε αυτή η οπτική να αλλάξει προς το καλύτερο. Θα τονίσω, δε, την κατά τη γνώμη μου λάθος αποψίλωση των κέδρων από τον χώρο όπου μετέπειτα δημιουργήθηκε το γήπεδο. Πράξη, η οποία είχε λάβει χώρα αρκετά χρόνια πριν, από την τότε κοινοτική αρχή, μην παραβλέποντας βέβαια τις ανάγκες και τα δεδομένα του τότε. Σε κάθε περίπτωση, για όλα τα ανωτέρω και θέλοντας να διορθωθεί το τότε λάθος, καταθέτω την εξής πρόταση, η οποία ευελπιστώ να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Αντιπάρου για το έτος 2016:

* Προτείνω στον χώρο όπου βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο γήπεδο να γίνει η απαραίτητη επεξεργασία του εδάφους, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η φύτευση κέδρων, δημιουργώντας έτσι μελλοντικά ένα όμορφο περιβάλλον όχι μόνο για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί, αλλά και για εμάς τους μόνιμους κάτοικους. Επίσης, θα μπορούσε ανάμεσα στα δέντρα να τοποθετηθούν ένα ή δυο ξύλινα κιόσκια, κάτι που βέβαια δεν το θεωρώ απαραίτητο στην αρχική χρονική περίοδο.

 Για τη συγκεκριμένη πρόταση θα χρειαστεί να λάβουμε σοβαρά υπόψη την άποψη  γεωπόνου, ο οποίος θα ορίσει τον αριθμό των δέντρων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις φύτευσης, τον χρονικό ορίζοντα ανάπτυξης καθώς και το είδος του κέδρου που θα επιλεχτεί. Αν και η κεντρική ιδέα της πρότασης είναι η δημιουργία ενός μικρού «κεδρόδασους», γνωρίζοντας πάντοτε ότι οι κέδροι είναι ένα δέντρο με μακρά και δύσκολη ανάπτυξη, η συγκεκριμένη πρόταση θα μπορούσε να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης του Τεχνικού Προγράμματος, ως προς την αλλαγή του είδους του δέντρου, ανάλογα με την επιθυμία της δημοτικής αρχής και των δημοτών, έχοντας ως πρωταρχικό γνώμονα την ανάπλαση-αναβάθμιση του Σιφνέικου Γιαλού. 
             
 Με εκτίμηση,

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Φαρούπος Βασίλειος

--------------------------------------------------------------------------------


Η απάντηση του Δήμου Αντιπάρου


Με αφορμή την πρόταση του δημοτικού συμβoύλου Βασ. Φαρούπου, που ήδη αναπαράγεται από τα συνήθη ηλεκτρονικά μέσα ως η ανακάλυψη κάποιας νέας και πρωτότυπης πρότασης, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα που ψηφίστηκε για το 2015 συμπεριλαμβάνεται δαπάνη 40.000 ευρώ για την ανάπλαση του χώρου πάρκινγκ, που εννοείται ως χώρος του γηπέδου στη θέση Σιφνέικος Γιαλός.

Ασφαλώς και η έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας θα μεταθέσει το έργο αυτό για το νέο έτος, όπως και πολλά άλλα του τρέχοντος Τεχνικού Προγράμματος. Επιθυμία όλων και ασφαλώς και των διοικούντων τον δήμο είναι η ουσιαστική ανάπλαση της περιοχής και ασφαλώς η δενδροφύτευση της με ό,τι υποδείξουν οι ειδικοί, ει δυνατόν πρωτίστως με κέδρους.


Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2016 θα αναρτηθεί προς δημόσια διαβούλευση σε λίγες μέρες, έτσι ώστε όλοι όσοι έχουν νέες ιδέες και προτάσεις να τις υποβάλλουν στη διαδικασία του δημοσίου διαλόγου.




Σχόλια

  1. Δεν γνωρίζω από πού είχε εννοηθεί ότι το παρκινγκ το οποίο αναγραφόταν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015, αναφερόταν στην περιοχή του Σιφνέικου. Παραπέμπω σε παρελθοντικό Δημοτικό Συμβούλιο όπου είχα ρωτήσει τον Δήμαρχο για ποια έκταση είχαν οριστεί οι 40.000 ευρώ για δημιουργία παρκινγκ και δεν γνώριζε να απαντήσει. Από την άλλη θλίβομαι ιδιαίτερα για την επιλογή του Σιφνέικου Γιαλού, για την δημιουργία παρκινγκ, την οποία άλλωστε την θεωρώ και ως μην χρηστική, βλέποντας ότι ενώ ο χώρος ήδη υπάρχει, κανείς δεν παρκάρει εκεί . Σκέπτομαι επίσης και την εικόνα των παρκαρισμένων αυτοκίνητων ανάμεσα στους Κέδρους (ή σε οποιοδήποτε άλλο δέντρο επιλεχτεί) και το μόνο μου έρχεται στο μυαλό είναι μια εικόνα λάθους. Ο Σιφνέικος Γιαλός είναι μια παραλία φυσικού κάλους, τόσο κοντά στην θάλασσα και ήδη επιβαρημένη από τα Τεχνικά Έργα που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή. Τέλος, εύχομαι εάν η Δημοτική Αρχή προωθήσει την ιδέα του παρκινγκ στην συγκεκριμένη περιοχή , στα σχέδια να μην υπάρχει ως πλάνο και η τσιμεντόστρωση του χώρου. Αρκετό τσιμέντο υπάρχει στην Αντίπαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου